Renata Šarjaková, 8. prosinec 2006
Bio čísla z Itálie
Statistické údaje týkající se italského ekologického zemědělství a biopotravin.

Porovnávány jsou roky 2004 a 2005:

• počet  ekologických zemědělců vzrostl z 36 639 na 44 733,  tj. + 22 %

• počet ekologických podnikatelů z 40 965 na 49 859, tj. rovněž nárůst o 22 %

• počet zpracovatelů poklesl na 4537, tj. – 25 %!!

• počet importérů rovněž poklesl o 6 %

 

• typickému italskému bio spotřebiteli je mezi 30 až 49 roky, má vysokoškolské vzdělání a pracuje v soukromé firmě jako zaměstnanec

• nejčastěji žije na severovýchodě Itálie

• na dotaz, zda by upřednostnili biopotraviny „made in Italy“, 68 % dotázaných by jich nakupovalo více, 23 % by své nákupní chování nezměnilo

 

• většina školních bio jídelen je na severu země – 459, nejvíce pak v regionu Emilia Romagna – 133. Ve střední Itálii je 135 bio jídelen, nejvíce v regionu Toskánsko – 77. Jih Itálie zatím „pokulhává“ , je zde pouze 53 školních bio jídelen.

 

www.aiab.it

 


Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 096
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář