František Mariánek, 18. říjen 2010
Bio-info

Informační portál pro ty, kteří žijí BIO

Zpravodaj

Bio-info

18. 10. 2010

Nové články:


Z domova

Aktuální vývoj nabídky biopotravin v maloobchodních řetězcích

Bio-info vám přináší aktuální přehled nabídky biopotravin v maloobchodních řetězcích, působících v České republice. Data vycházejí z Cenového BIOmonitoru společnosti Green marketing.

Výsledky soutěže “Česká chuťovka” SLOW FOOD 2010

Soutěž “Česká chuťovka” SLOW FOOD 2010 zná své vítěze. Vyhlášeni byli na festivalu Česká chuťovka v Praze.

Prodejna Zdravíčko s největší nabídkou SONNENTOR v České republice

V pátek 15. října 2010 bude otevřena nová prodejna zdravé výživy Zdravíčko v Hradci Králové. Zákazníkům nabídne největší přehlídku bio čajů a koření z jihomoravské firmy Sonnentor.

Ze světa

Na TERRA MADRE se sejde celý svět

TERRA MADRE 2010 je celosvětové setkání výrobců tradičních potravin, pěstitelů, chovatelů, rybářů a kuchařů v italském Turinu. Akci pořádá každé dva roky hnutí Slow Food.

Austrálie: biopotravin se letos prodá za miliardu dolarů

Podle nezávislé studie vypracované pro svaz ekologických zemědělců Austrálie by měli letos Australané utratit za biopotraviny poprvé více než 1 miliardu dolarů.

Fair trade

Filipínská charitativní nezisková organizace Preda

Jen málo z filipínských dětí nucených k prostituci nebo živořících na ulici má naději na lepší budoucnost. Pokud se tak stane a některé dítě je navráceno zpět do normálního života, bývá cesta přeměny jeho osudu často spjatá s neziskovou charitativní organizací Preda.

Farmářské trhy

Američan Dean Selby vaří z lokální produkce na Farmářském tržišti Jiřák

Farmářské tržiště Jiřák a občerstvení Lokál burger zorganizovali ve středu 13. října 2010 brunch pro návštěvníky farmářského trhu.

Dýňový dlabenec v sobotu na Zbraslavských jarmarcích

Na sobotu 16. října připravili organizátoři Zbraslavských jarmarků „DÝŇOVÝ DLABANEC“ aneb „Přijďte si dýně vydlabat i zdlábnout“. Milovníci dobrého piva se mohou těšit na broumský pivovar Matuška. Pro malé i velké je v nedaleké Městské zahradě připravena spousta zábavy.

Biojarmark v Jihlavě se vydařil

V sobotu 9. října proběhl v parku na náměstí Svobody v Jihlavě další ročník oblíbeného biojarmarku, který organizuje NATURAL CENTRUM a Ekoinfocentrum. Krásné počasí a stovky spokojených návštěvníků to je vizitka sobotní akce, která si už vybudovala v Jihlavě svoji tradici.

Sobotní biojarmark v brněnském restaurantu Hansen

Brněnský restaurant Hansen, nově otevřený na jaře letošního roku, přináší opět něco nového do české gastronomie. V sobotu 16. října pro vás připravil farmářský jarmark, navíc šéfkuchař z čerstvých faremních surovin připraví brunch.

Bio v gastronomii

Restaurace Ambiente a bio? Zeptali jsme se za vás!

Zajímá vás, jaký pohled na biosuroviny mají lidé stojící za restauracemi  Ambiente ? Jak vnímají rozdíly v kvalitě a chuti? Jaké mají plány do budoucna? Přečtete si, jaké jsme jim položili otázky a jak na ně odpověděli. 

Trvalá udržitelnosti

Savoy Hotel v Londýně sází na ekologii

Po rozsáhlé rekonstrukci byl 10. října znovu otevřen londýnský hotel Fairmont Savoy London. Hotel má snahu stát se jedním z nejekologičtějších hotelů na světě. V průběhu renovace byly investovány téměř 3 miliony EUR do nejnovějších technologií na efektivní řízení energie, vody a odpadů.  

Bio tržiště

Nabídka BIO Bedýnek celoročně do domu

Nabídka prodejních prostor

Jablka z domácího sadu

 

Žijte bio – nová rubrika na Bio-info.cz

Žijte v rovnováze

Představujeme si jógu

Václav Krejčík, přední český cvičitel jógy a vydavatel časopisu JÓGA DNES, vám postupně představí podstatu jógy a jak ji prakticky využívat pro každodenní "život v rovnováze".

Vypěstujte si sami

Zahrada k nakousnutí - Permakulrura podle Seppa Holzera

Milovníkům přírodních a permakulturních zahrad představujeme novou knihu s názvem Zahrada k nakousnutí. Jedná se o překlad dvou knih rakouského horského farmáře Seppa Holzera "Der Agrar-Rebell" a "Sepp Holzer's Permakultur", upravený pro české a moravské klimatické podmínky.  

Biozahrada a její obyvatelé v zimě

Podzim je doba úklidu na zahradě a její přípravy na zimu. Pilní zahrádkáři hrabou a pálí listí, odklízí, co zbylo na záhonech a snaží se ze zahrady odstranit vše, co příroda jen tak pohodila. Zkuste se letos na svou zahradu podívat jinýma očima a při přípravách na zimu tentokrát myslete i na ostatní obyvatele vaší zahrady.

Vaříme společně

Dýňové placičky

 

Vizí Bio-info.cz je lokálně ukotvený, zodpovědný a trvale udržitelný potravinový systém, který je založen na principech zdraví, ekologie, spravedlnosti a péče, a který přináší prospěch, zdraví a pohodu současným a budoucím generacím a chrání přírodní bohatství Země. Děkujeme, že nám ji pomáháte naplňovat.


Hodnocení => průměr 118
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář