Renata Šarjaková, 29. říjen 2024
Uplynul týden od ukončení incomingové mise a pozitivní zprávy se začínají šířit

Před několika dny proběhla incomingová mise do České republiky zaměřená na pivovarnictví, lihovary a chmel. K tomu samozřejmě také patří česká kuchyně a seznámení delegace s našim stolováním a kulturou, ke které kvalitní ležák zajisté patří.

 

Incoming byl možný díky projektu na podporu ekonomické diplomacie ČR z rozpočtu Ministerstva zemědělství.

Delegaci tvořilo 13 osob napříč odvětvím. Například majitel několika pivovarů a lihovarů v USA, který zároveň založil první pivovar v Abú Dhabí, jeho dva hlavní sládci nebo dva majitelé distribucí alkoholu. Nechyběli ani influenceři. S těmi nám pomohla agentura Czech Tourism, díky jejíž spolupráci dostal incoming také sílu ve sdílení obsahu a šíření informací o celé cestě a projektu.

Výborná nálada, návštěva mnoha pivovarů a destilerií anebo prohlídka výroby českého chmele spojená s ochutnávkou českého jídla a kultury je nadchla. Pro 10 z celkového počtu 12 lidí šlo o první pobyt v České republice. Z mise byli tak nadšeni, že jsme se domluvili hned na několika obchodních případech. Mezi ty patří například dovezení 3 druhů piv z našich pivovarů a několika destilátů na místní trh, přímý odběr českého chmele do jejich pivovarů, společné vaření piva a výměna sládků, zavedení českého výčepního piva do místní restaurace, možnost dovážet vepřové produkty do jejich sítě uzenářství anebo dohoda o pořádání dní české kuchyně v místním pivovaru v následujících měsících.

A to není vše, na čem jsme se domluvili v příštím roce. Mohu tedy říci, že sektorově zaměřená incomingová mise může opravdu mít velmi pozitivní přínos pro český export a šíření dobrého jména České republiky. Více informací od samotných členů delegace můžete najít například zde: Craft a Tasting Class. Stejně si můžete prohlédnout videa na jejich Instagramových profilech. Další informace také na mém profilu LinkedIn.

Zpracoval:
Lukáš Zamrzla
zemědělský diplomat velvyslanectví ČR v Abú Dhabí
Mobil:+ 420 602 768 207, E-mail: lukas.zamrzla@mzv.gov.cz


Hodnocení => průměr 283
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář