Renata Šarjaková, 1. říjen 2024
V Tokiu proběhl první seminář o českých destilátech

Ve středu 25. září se na půdě českého velvyslanectví v Tokiu uskutečnil první odborný seminář zaměřený na propagaci českých destilátů, s důrazem na prezentaci domácích ovocných pálenek.

 

Účelem semináře bylo představit účastníkům z řad odborné veřejnosti tradici lihovarnické výroby v České republice, jakož i kvalitu a specifika dotčených produktů. Mezi hosty se sešli zástupci importérů, provozovatelé předních tokijských barů a restaurací, novináři či reprezentanti vývěrových obchodů s alkoholickými nápoji.

V první části setkání přednesl svoji prezentaci jeden z nejvyhledávanějších odborníků stran destilátů pocházejících z regionu střední a východní Evropy, pan Takeshi Matsuzawa. Po diskusní části, při které měli hosté možnost klást prezentujícímu dotazy, následovala řízená degustace. Při té bylo představeno několik druhů českých ovocných pálenek a tyto byly opatřeny expertním výkladem. Pan Takeshi Matsuzava, který rovněž stojí za nejlépe hodnoceným tokijským, resp. japonským barem, dále prostřednictvím svého workshopu demonstroval použití některých druhů českých pálenek v míchaných nápojích. Seminář zakončilo společenské setkání s prostorem pro výměnu kontaktů a zkušeností.

Organizace podobných, odborně zaměřených seminářů či prezentací má pro pomoc s propagací národních produktů, včetně destilátů, v Japonsku velký význam. Obzvláště, pokud se tak děje s podporou např. zastupitelského úřadu. Oficiálně zaštítěné akce mají u tradičně založených japonských zákazníků a obchodních partnerů svou váhu a Česká republika se tak přidala k dalším zemím, které v Japonsku obdobná setkání na podporu svých produktů pořádají.

Zpracovala:
Veronika Vanišová
zemědělská diplomatka velvyslanectví ČR v Tokiu
Mobil CZ: +420 603 350 236, E-mail: veronika.vanisova@mzv.gov.cz


Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 290
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář