Renata Šarjaková, 15. únor 2022
Trendy spotřebitelů i producentů masa ve Skotsku

Trh s potravinami ve Skotsku se zrušením pandemických omezení zaznamenal pokles, ale kategorie masa si stále vede dobře oproti období před pandemií. Většina produktů z hovězího masa zaznamenala nárůst.

Zákazníci ve Skotsku včetně mladší generace upřednostňují nákup červeného masa od místních řezníků. Důvodem tohoto trendu je názor, že lokální potraviny jsou lepší pro zdraví i životní prostředí.

Podle výzkumu společností Kantar a The Knowledge Bank by ve Skotsku mohl do roku 2030 vzrůst podíl zákazníků zohledňujících při svých nákupech ekologii na 62 %. Všeobecně vzrůstá zájem minimalizovat dopady na životní prostředí. Na to reagují i producenti potravin a masa a snaží se o snížení zátěže pro životní prostředí, dosažení vysoké úrovně blaha chovaných zvířat a například také o produkci masa z chovů, ve kterých nejsou využívána antibiotika.
Zdroj

Zpracovali: Paul Wilkins a Tibor Angyal, Místní zástupci ČR pro agro-potravinářství ve Velké Británii, e-mail: uktrade@mze.cz


Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 015
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář