- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Trendy spotřebitelů i producentů masa ve Skotsku
Trh s potravinami ve Skotsku se zrušením pandemických omezení zaznamenal pokles, ale kategorie masa si stále vede dobře oproti období před pandemií. Většina produktů z hovězího masa zaznamenala nárůst.
Podle výzkumu společností Kantar a The Knowledge Bank by ve Skotsku mohl do roku 2030 vzrůst podíl zákazníků zohledňujících při svých nákupech ekologii na 62 %. Všeobecně vzrůstá zájem minimalizovat dopady na životní prostředí. Na to reagují i producenti potravin a masa a snaží se o snížení zátěže pro životní prostředí, dosažení vysoké úrovně blaha chovaných zvířat a například také o produkci masa z chovů, ve kterých nejsou využívána antibiotika.
Zdroj
Zpracovali: Paul Wilkins a Tibor Angyal, Místní zástupci ČR pro agro-potravinářství ve Velké Británii, e-mail: uktrade@mze.cz