Na poslední Radě bylo rozhodnuto, že Komise navrhne od 1. března dočasné snížení kvóty cukru, aby se snížil tlak na trh. Tento požadavek vzneslo Německo, podpořené Belgii, Holandskem, Francií, Dánskem, Rakouskem, Švédskem a Komisařskou Fischer- Boel.
Odkazy
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
Aktuality
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
apic-ak.cz, 28. únor 2006
Snížení kvóty cukru
Renata Šarjaková, 21. únor 2006
Ceny masa po vstupu do EU klesají
Podle českých producentů masa snižují slevy poskytované mezinárodním společnostemi ceny masa pod únosnou hranici.
apic-ak.cz, 10. únor 2006
Kvóty cukru – snížení v 2006-07?
Komise uvažuje o dočasném snížení kvót cukru pro 2006-07, protože se obává velkého přebytku na trhu EU, hned po zavedení nového reformovaného režimu cukru.
apic-ak.cz, 10. únor 2006
Cukr
Evropský parlament dnes vyzval k mírnějšímu snižování cen bílého cukru a účinnější pomoc pěstitelům cukrové řepy v rámci restrukturalizace cukrovarnictví. Europoslanci žádají kontrolu dovozů z méně rozvinutých zemí a podporu přechodu na pěstování jiných plodin.
Renata Šarjaková, 6. únor 2006
Nealkoholické sladové nápoje
Sladové nealkoholické nápoje se mohou stát alternativou pro milovníky piva a jejich výroba není složitá.
Renata Šarjaková, 16. leden 2006
Mléčná mlezivová kůra tentokrát v lidské výživě
Na Novém Zélandu byl vyvinut nový nápoj na bázi mleziva nazvaný Zestup. Má široké imunizační vlastnosti.
Renata Šarjaková, 16. leden 2006
Rozdíly mezi bio a konvenčními potravinami
Základní rozdíly, o jiné chuti.
Renata Šarjaková, 16. leden 2006
Zmrazené jemné pečivo
Společnost Vandemoortele vyvinula sortiment zmrazeného jemného pečiva, croissantů a cukrářských výrobků s povrchovou úpravou, kterou se pečivo opatřuje již v průběhu výroby zmrazeného produktu.
Renata Šarjaková, 16. leden 2006
Schválena pečeť pro certifikovaná vejce
Americkým ministerstvem zemědělství a Federální obchodní komisí byla schválena nová pečeť, která zaručuje spotřebiteli, že vejce, která zakoupil pocházejí od nosnic řádně chovaných za podmínek hospodaření založeného na vědecké bázi.
apic-ak.cz, 9. leden 2006
Budějovický Budvar – významné vítězství ve Finsku
Po téměř 10 letech soudních sporů obhájil Budějovický Budvar, n.p. svá práva ve Finsku a dosáhl dalšího významného vítězství nad americkou společností Anheuser-Busch, Inc. Dne 29. prosince vyhověl Nejvyšší soud v Helsinkách dovolání Budějovického Budvaru v plném rozsahu.