Renata Šarjaková, 28. listopad 2005
PALATINÓZA v energetických nápojích
Společnost Döhler vyvinula novou řadu nápojů pro sportovce s použitím palatinózy, což je nový typ cukru, připravený německou firmou Palatinit výhradně z přírodních surovin.

Německá divize společnosti Döhler vyvinula novou řadu nápojů pro sportovce s použitím palatinózy, což je nový typ cukru, zvyšující nutriční hodnotu finálního výrobku, připravený německou firmou Palatinit. Palatinóza se připravuje výhradně z přírodních surovin (cukrové řepy), má velmi nízký glykemický index a nízkou inzulinovou odezvu, je velmi ohleduplná k zubům a uvolňuje se do organismu mnohem pomaleji než sacharóza. Přírodně se vyskytuje jako složka medu nebo třtinového extraktu, generické označení tohoto izomeru sacharózy je isomaltulóza, vyrábí se enzymovým přeskupením, neobsahuje GMO. Zlepšuje chuť a texturu potravin i nápojů. Je ideální alternativou sacharózy, glukózy, maltodextrinu a dalších vysoce stravitelných a fermentovatelných disacharidů.

Více informací na adrese http://www.nutraingredients.com/news/ng.asp?id=63624 

Zdroj info ÚZPI


Hodnocení => průměr 113
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář