Renata Šarjaková, 16. leden 2006
Mléčná mlezivová kůra tentokrát v lidské výživě
Na Novém Zélandu byl vyvinut nový nápoj na bázi mleziva nazvaný Zestup. Má široké imunizační vlastnosti.

Zdravá, dobře krmená stáda dojnic na Novém Zélandu jsou základem pro přírodní zdravý nápoj nazývaný Zestup. Jeho hlavní surovinou je mlezivo, což je první mléko produkované mléčnou žlázou krávy po narození telete. Poskytuje novorozenému dobytčeti imunitu a energii pro start do života. Mlezivo projevuje imunizující účinky. Je to přírodní produkt bez jakýchkoliv aditiv. Obsahuje protilátky na podporu obranného imunního systému těla s antibakteriálním i antivirovým účinkem. Má vysoký obsah glutaminu jako zdroje energie pro střeva. Mlezivo obecně zlepšuje funkci zažívacího ústrojí.
Výrobek Zestup je distribuován v 300 ml lahvích. Má vysoký obsah bílkovin,
antioxidantů a hořčíku. Nemá žádný přidaný cukr, kofein anebo jiné syntetické stimulátory, barviva nebo ochucovadla, žádné látky s potenciálním aditivním účinkem. Neobsahuje žádná antibiotika, hormony, gluten anebo kvasinky. Tuk je obsažen v přirozené formě  a působí dobře na trávení a kardiovaskulární systém.
Zestup se podává vychlazený přímo z lahve anebo jako základ pro ovocné pěny. Je vhodný i pro snídaňové cereálie anebo ve směsi s čokoládovým nápojem či jinými ochucujícími složkami  vhodnými ke kombinaci s mlékem.  Nový nápoj byl vyvíjen  čtyři roky. Dříve se mlezivo potravinářsky využívalo pouze v práškové formě.

Zdroj info ÚZPI


Hodnocení => průměr 108
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář