Článek : 98124 ; Vydáno : 5.2. 2010 ; Autor : Ing. Alexandra Kvasničková ; Zdroj : INFORMAČNÍ CENTRUM BEZPEČNOSTI POTRAVIN
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Článek : 98124 ; Vydáno : 5.2. 2010 ; Autor : Ing. Alexandra Kvasničková ; Zdroj : INFORMAČNÍ CENTRUM BEZPEČNOSTI POTRAVIN
Článek : 96238 ; Vydáno : 16.11. 2009 ; Autor : Ing. Alexandra Kvasničková ; Zdroj : INFORMAČNÍ CENTRUM BEZPEČNOSTI POTRAVIN
www.agroporadenství.cz
Info portál pro snadnější marketing biopotravin
Není to žádné šikanování, požadovat po prodejcích, aby nabízená vejce byla správně označována. Podle nařízení Rady (ES) č. 1234/2007 musí být každé vejce označeno kódem producenta. Jen tak má zákazník jistotu, že vejce prošlo veterinární kontrolou a výrobce je konkrétní a i dosledovatelný.
Nákaza se konzumací infikovaného vepřového masa nešíří.
Zdroj: vetweb.cz, 04.05.2009
Salmonelóza u lidí je velmi nepříjemné onemocnění, které může být v některých případech pro lidi i velmi nebezpečné. Bohužel se s ním stále poměrně často setkáváme. Jako nejčastější zdroj infekce se u lidí nejčastěji udávají potraviny živočišného původu a z nich především pak vejce a drůbeží maso.
Po celém světě se šíří nepokoje, jejichž důvodem je v některých případech až trojnásobné zvýšení cen potravin za poslední dva roky.
V loňském roce bylo v EU na BSE vyšetřeno téměř 10 milionů zvířat, pozitivních testů bylo jen 175.