Renata Šarjaková, 28. červenec 2008
Ochrana spotřebitele postupuje stále kupředu
Otázky spojené se zpracováním drůbežího masa chlorovou vodou.

Ústřední marketingová společnost (CMA), která se věnuje německému zemědělství se sídlem v Bonnu, sbírá aktuální podněty z potravinářského průmyslu. V současné době se nejvíce pozornosti věnuje upevňování evropských hygienických standardů při zpracování drůbežího masa. Značný význam má dodržování standardů při chovu zvířat a hygienických směrnic při zpracování jatečných kusů na jatkách. Hlavně se sleduje odbyt drůbežího masa a jeho podmínky, které podléhají přísným jednotným pravidlům, jež platí v celé Evropské unii. Ve smyslu preventivní ochrany spotřebitelů je zakázáno chemické ošetřování drůbežího masa zejména chlorovanou vodou.


V současné době se v Evropské unii diskutuje o zrušení zákazů dovozu chlorovaného drůbežího masa.


Společnost CMA má pochyby, že vzhledem k dovozu chemicky ošetřeného masa může dojít k ohrožení spotřebitelské důvěry v domácí drůbeží maso. Německá drůbež je velice kvalitní a vysoce hodnocena, je vyráběna tak, že se chemicky neopracovává.


Die Fleischerei, 2008, 59, č. 6, s. 7


www.cma.de Verbraucherschutz geht vor

Zdroj: Agronavigátor.cz


Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 120
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář