Renata Šarjaková, 10. září 2007
Olej zcela prostý trans-mastných kyselin
Společnost Dunkin´Brands vyvinula nový olej bez trans-tuků určený zejména pro výrobu koblih, croissantů, bagelů a muffinů.
Americká společnost Dunkin' Brands vyvinula nový olej určený pro výrobu pečiva bez trans-tuků, a to při zachování jejich původní jakosti, chuti a aromatu. Výzkumný a vývojový tým společnosti testoval 28 alternativních olejů, než nalezl produkt zcela prostý trans-mastných kyselin, který by byl vhodný pro celý sortiment výrobků, prodávaných v řetězci Dunkin' Donuts zahrnující koblihy, croissanty muffiny, bagely a další druhy pečiva. Vývoj a aplikace nového tuku je zčásti odezvou na současnou situaci potravinářského průmyslu, který by měl napomáhat řešení otázky vzrůstající obezity a orientování spotřebitelů na „zdravější výrobky“. Počátkem roku společnost FryTest.com, LLC provedla nezávislé testování tuků bez trans-mastných kyselin, které ukázalo, že trans-tuky jsou vhodné jak ke smažení, tak i jako funkční ingredience pro výrobu pečiva v náhradě za částečně hydrogenované tuky. Do konce října t.r. by všechny výrobky Dunkin' Donuts měly být zcela prosté trans-tuků.
 
Zdroj: Ing. Olga Kopáčová

Hodnocení => průměr 180
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář