Renata Šarjaková, 18. červen 2015
Chlazené kuřecí maso z Polska obsahovalo salmonelu
Zásilka tří tun chlazeného kuřecího masa z Polska obsahovala bakterie Salmonelly enteritidis.

 Přítomnost patogenních mikroorganismů potvrdily v závěru minulého týdne laboratorní testy státního veterinárního ústavu. Státní veterinární správa zároveň vložila informaci do systému RASFF (Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva).


Přestože vzhledem k datu spotřeby (7. června 2015) již není maso v  tržní síti, může se část inkriminované šarže ještě nacházet v mrazničkách některých spotřebitelů. Státní veterinární správa proto považuje za vhodné na tuto skutečnost veřejnost upozornit.

Identifikace výrobku:
Název:                Kuře bez drobů, sk. A, čerstvá drůbež
(Kurczak schlodzony świeźy, Klasa A PN-A-86520, Kurča chladené, čerstvá hydina)
Číslo šarže (shodné s datem porážky): 3. 6. 2015
Datum spotřeby:  7. 6. 2015
Výrobce:             TWIST Sp. z o.o., 44-210 Rybnik, ul. Pod Lasem 79, Polska
Původ zboží:        Polsko
Identifikační číslo výrobce: PL 24153902 WE

Zásilka byla distribuována výhradně v České republice mimo jiné prostřednictvím řetězců COOP, Tesco, společností MP Krásno a četných drobných odběratelů, a to v různé formě porcované na díly jako: kuřecí prsní řízky chlazené, kuřecí křídla chlazená, kuřecí stehna chlazená, kuřecí čtvrtky chlazené, kuřecí steaky chlazené a kuřecí ořez chlazený.

Pokud má někdo kuřecí maso z inkriminované šarže stále ve své mrazničce, může zakoupený výrobek vrátit v místě prodeje.


Mgr. Petr Pejchal
Tiskový mluvčí SVS
mluvcil@svscr.cz


zdroj: Státní veterinární správa ČR, www.svscr.cz »


Hodnocení => průměr 092
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář