Renata Šarjaková, 3. březen 2015
Publikace Zdravá školní svačina
Publikace SZÚ a Společnosti pro výživu je užitečná pro rodiče, zřizovatele, ředitele a zaměstnance jídelen.


ZDRAVÁ ŠKOLNÍ SVAČINA aneb uzdravme svůj školní automat i bufet.

Publikaci vydal Státní zdravotní ústav ve spolupráci se Společností pro výživu. Tato publikace jídelnám a rodičům radí, jak mají dětem připravit chutnou a nutričně vyváženou svačinu. Ředitelé a zřizovatelé pak v publikaci najdou informace o tom, které potraviny je vhodné prodávat v automatech. To je důležité zejména proto, že řada potravin z automatů přispívá rozvoji obezity a obsahuje nadbytek látek (sůl, jednoduché cukry), které by děti měly přijímat jen v omezeném množství. Ministerstvo v současnosti připravuje vyhlášku, která tento doplňkový prodej omezí – publikace vám tak může posloužit jako příprava na tuto novinku.

Publikace ke stažení http://www.apic-ak.cz/data_ak/15/v/ZdravaSkolniSvacina.pdf



Zdroj:  SZÚ


zdroj: Bezpečnost potravin »


Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 119
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář