Odkazy
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
Aktuality
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
František Mariánek, 19. prosinec 2011
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 16. prosince 2011.
Tisková zpráva SVS ČR ze dne 16. prosince 2011.
Teplé maso vráceno do Německa
Dnes při kontrole v místě určení zjistili inspektoři Krajské veterinární správy pro Olomoucký kraj u zásilky výsekového vepřového masa z Německa vysokou teplotu a mírné smyslové změny. Místo teploty do 7 °C naměřili 12, 2 °C – 15, 9 °C.
Z tohoto důvodu KVS pro Olomoucký kraj nařídila nepropustit do tržní sítě 6 669 kg vepřového masa od výrobce v Německu, identifikační označení DE 1230, a vrátit zpět výrobci. Zásilka byla okamžitě z uvedených důvodů odeslána zpět.
Pro transport potravin živočišného původu, zejména syrových, popřípadě chlazených je zásadní podmínkou dodržet během cesty předepsané teploty, v případě masa to je do 7 °C. Není-li chladicí řetězec dodržen, dochází poměrně rychle ke smyslovým změnám a ke znehodnocení potraviny a popřípadě hrozí i zdravotní riziko.
Josef Duben, tisk. mluvčí SVS ČR
Další informace z oblasti Státní veterinární správy lze získat na internetových stránkách SVS ČR: www.svscr.cz.
Hodnocení
=> průměr 091