František Mariánek, 7. leden 2011
Konzumace červeného masa a rakovina
Výsledky 35 studií neodhalují červené maso jako viníka nádorových onemocnění konečníku a tlustého střeva.
Poslat článek emailem Vytisknout článek
Podle nové recenze amerických vědců, D. D. Alexandera a C. A. Cushinga, publikované v Obesity Reviews, není v současné době dostupná dostatečná epidemiologická evidence pro nezávislou podporu pozitivního spojení mezi konzumací červeného masa a nádorovými onemocněními konečníku a tlustého střeva. V článku výše uvedených odborníků, který je aktuálně k dispozici, bylo souborně poskytnuto  větší množství informací z již dlouho očekávaných studií potřebných pro porozumění vztahu mezi příjmem červeného masa a kolorektální rakovinou. Specifická, charakteristická pro určité demografické oblasti, metodologická a analytická fakta byla zkoumána v 35 výzkumných studiích.
Celkově tedy vědci objevili, že spojení mezi konzumací červeného masa a kolorektální rakovinou má obecně nepatrný význam, není statisticky významné a neexistuje zde jasná odpověď na otázku, jaké množství je již pro vznik uvedených chorob nebezpečné.
Celá zpráva byla nedávno publikována v Obesity Reviews, oficiálním časopise Mezinárodní asociace pro studium obezity.
 
Fleischwirtschaft International, 2010, 25, č. 5, s. 6 ISSN 0179-2415
Red meat consumption and cancer
Objednávka kopie článku

 Autor : Ing. Iva Hvízdalová
Zdroj:www,agronavigator.cz

Hodnocení => průměr 079
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář