Renata Šarjaková, 3. únor 2006
Rozšíření požadavků EUREPGAP i na masoo
Nizozemské supermarkety budou od 1. 1. 2007 nakupovat jen vepřové maso vyhovující kvalitativní normě EurepGap.

Podle sdělení Nizozemského informačního centra masného průmyslu budou nizozemské supermarkety 1. 1. 2007 nakupovat jen takové vepřové maso, které bude odpovídat kvalitativní normě EurepGap.

Od r. 2008 bude opatření rozšířeno i na hovězí maso a maso určené ke zpracování.

EurepGap jsou evropskými normami pro správnou zemědělskou praxi vytvořené pracovní skupinou Euro-Retailer Produce (EUREP). Původně byly tyto normy zaměřeny jen na sektor rostlinné produkce, ale nyní se rozšířují i na živočišnou sféru.

Jedná se o jednu z řady evropských aktivit, jejichž cílem je zlepšení kvality potravin. Příslušné organizace se zatím bez velkého úspěchu snaží, aby byla schémata pro zajišťování kvality harmonizována.

EU Food Law, 2005, č. 236, s. 20                            Zdroj info ÚZPI


Hodnocení => průměr 113
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář