Porovnání složení smetan na bázi mléka, sóji nebo uměle sestavených
agronavigator.cz , 5. květen 2011
Porovnání složení smetan na bázi mléka, sóji nebo uměle sestavených
Umělé smetany mají celkově nejnižší nutriční hodnotu (nejvyšší podíl nasycených mastných kyselin). Nejvyšší podíl trans-MK byl v mléčných smetanách (3,72 %), včetně 0,65 % CLA.

Je čokoláda zdravější než ovoce?
agronavigator.cz , 5. květen 2011
Je čokoláda zdravější než ovoce?
Vyšší antioxidační kapacita a vyšší obsah flavanolů než v sušených ovocných šťávách byl stanoven v hořké čokoládě (60%) a kakaových bobech.

Mléčným tukem proti diabetes typu 2
František Mariánek, 5. květen 2011
Mléčným tukem proti diabetes typu 2
Kyselina trans-palmito-olejová obsažená v mléčných výrobcích zřejmě zvyšuje ochranný vliv kyseliny cis-palmito-olejové (vytvářené v lidském těle) před rizikem vzniku diabetu.

Tisková zpráva – MZe ČR
František Mariánek, 5. květen 2011
Tisková zpráva – MZe ČR

Začala platit novela vyhlášky o nealkoholických nápojích, pivu, lihovinách a dalších druzích potravin


Minerální a stopové prvky ve vejcích
agronavigator.cz , 22. duben 2011
Minerální a stopové prvky ve vejcích
Podle analýz provedených v Rakousku žloutek obsahuje především P, Ca, Fe, Zn a I, bílek hlavně Na a S. Jedno vejce pokrývá 15 – 20 % doporučené denní dávky Na, P, I a Se.

Mléčným tukem proti diabetes typu 2
agronavigator.cz , 21. duben 2011
Mléčným tukem proti diabetes typu 2
Kyselina trans-palmito-olejová obsažená v mléčných výrobcích zřejmě zvyšuje ochranný vliv kyseliny cis-palmito-olejové (vytvářené v lidském těle) před rizikem vzniku diabetu.

Mléčný tuk zvyšuje cholesterol méně než sojový olej
František Mariánek, 28. únor 2011
Mléčný tuk zvyšuje cholesterol méně než sojový olej
Že by už i vědci přišli na to, že je mléko zdravé??

Jatečná hmotnost nemá žádný vliv na kančí zápach
František Mariánek, 15. únor 2011
Jatečná hmotnost nemá žádný vliv na kančí zápach
Výkrm kanců a kančí zápach byly na programu vestfálského Dne prasat.

Příznivý vliv syrovátkové bílkoviny na potlačení hladu, na pocit sytosti a na termogenní efekt
František Mariánek, 4. únor 2011
Příznivý vliv syrovátkové bílkoviny na potlačení hladu, na pocit sytosti a na termogenní efekt
Přehled o výsledcích výzkumu porovnávajícího syrovátkové bílkoviny, samotné glykomakropeptidy a alfa-laktalbumin s bílkovinami jiného původu.

České kuře
František Mariánek, 1. únor 2011
České kuře
Deset důvodů, proč konzumovat česká kuřata