- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Regionální potravina MSK 2013
Regionální agrární komora Ostravsko ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství ČR vyhlašuje na základě předloženého projektu soutěž „REGIONÁLNÍ POTRAVINA MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE“.
Celostátní soutěž s názvem Regionální potravina vyhlásilo Ministerstvo zemědělství. Cílem této soutěže je podpořit malé a střední potravinářské provozy a nejlepším potravinářským výrobkům, které budou splňovat požadované parametry, dle dané metodiky, udělit značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje.
Soutěžit mohou potravinářské výrobky v těchto kategoriích:
1. Masné výroby tepelně opracované, včetně uzených mas (šunkový salám, gothajský salám, párky, špekáčky, šunky, tlačenka, jitrnice, slanina, grilovací klobásy, uzená kolena, paštiky apod.).
2. Masné výrobky trvanlivé (fermentované a tepelně opracované výrobky - poličan, paprikáš, vysočina, herkules, turistický salám, lovecký salám, klobásy, sušené šunky, apod.).
3. Sýry včetně tvarohu (přírodní, tavené a syrovátkové sýry a tvarohy).
4. Mléčné výrobky ostatní (mléko, kysané mléčné výrobky, máslo apod.).
5. Pekařské výrobky, včetně těstovin (chléb, běžné pečivo, jemné pečivo, trvanlivé pečivo, těstoviny).
6. Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek.
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje, s výjimkou vína z hroznu révy vinné (piva, lihoviny, ostatní alkoholické nápoje, šťávy, nektary, ochucené nealkoholické nápoje, minerální vody apod.).
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě (čerstvá, sušená, proslazená nebo nakládaná ovoce zelenina, kompoty, džemy, povidla, protlaky apod.)
9. Ostatní (med, lahůdkářské výrobky, skořápkové plody apod.).
Přihlášku včetně všech povinných příloh a fotek přihlášených výrobků na CD zasílejte
do 31. května 2013 na adresu:
Regionální agrární komora Ostravsko, Horní nám. 2, 746 01 Opava
v obálce s označením: „Regionální potravina Moravskoslezského kraje – přihláška“
Základní podmínky pro přijetí přihlášeného výrobku do soutěže jsou:
•Zemědělský nebo potravinářský výrobek, který je předmětem žádosti o udělení značky Regionální potravina“, musí být vyroben v příslušném regionu ze surovin z daného regionu, případně je-li to z objektivních důvodů nutné z tuzemských surovin. Podíl těchto surovin musí tvořit minimálně 70%. Hlavní surovina musí být ze 100 % tuzemského původu.
•Dále musí minimálně v jednom znaku vykazovat výjimečné kvalitativní charakteristiky, které zvyšují jeho přidanou hodnotu a zaručují jeho jedinečnost ve vztahu k běžným výrobkům dostupným na trhu, přičemž regionální charakter výrobku je rovněž deklarace výjimečných kvalitativních znaků.
•Do soutěže se mohou hlásit podnikatelské subjekty s počtem maximálně 250 zaměstnanců
Oceněné výrobky a jejich producenti kromě možnosti využívat značku Regionální potravina Moravskoslezského kraje získají zdarma i značnou mediální podporu pro oceněné výrobky a možnost prezentovat zdarma tyto výrobky při ochutnávkových a prodejních akcích.
Věříme, že tato soutěž podpoří zájem spotřebitelů o naše kvalitní regionální potraviny a přispěje ke zvýšení prodeje těchto potravin.
Bližší informace na:
Ing. Robert Kučera, e-mail: rakop@opava.cz
Nebo Marie Stuchlíková, e-mail: oakop@opava.cz
Termíny:
6. 4. 2013 - vyhlášení metodiky a podmínek soutěže
do 31. 5. 2013 - příjem a administrace přihlášek
6.6. 2013 - zasedání komise - hodnocení přihlášených výrobků
Předání ocenění výhercům při příležitosti akce „Jak chutná Moravskoslezsko“ na Hukvaldech