agronavigator.cz , 28. srpen 2011
Výhody konzumace sóji pro lidské zdraví
Sója je dietní složkou, které se v současnosti dostává značné pozornosti pro její kardioprotektivní účinky.
 Článek : 113310 ; Vydáno : 23.8. 2011 ; Autor : Ing. Šárka Vondrášková
     Volba stravování a životního stylu jsou hlavními faktory přispívajícími k riziku kardiovaskulárních chorob, které jsou odpovědné za úmrtí ve Spojených státech více, než jakákoli jiná příčina. Jednou dietní složkou, které se dostává značné pozornosti pro její kardioprotektivní účinky je sója, která obsahuje rostlinné proteiny, dietní vlákninu a bioaktivní složky známé jako isoflavony. Nedávný výzkum zkoumající vztah mezi sójou a kardiovaskulárními chorobami identifikoval několik potenciálních mechanismů pro pozorované protektivní účinky včetně cholesterol snižující vlastnosti, antioxidační aktivitu a regulaci genů. Přehled uvedený v časopise California Agriculture zdůrazňuje současné pochopení tohoto složitého vztahu mezi sójou a rizikem kardiovaskulárních chorob.
Další informace v: California Agriculture, vol. 65, 2011, č. 3, s. 118

http://www.nzpk.cz/objednavka-reprograficke-sluzby/


Hodnocení 1 | 2 | 3 | 4 | 5 => průměr 093
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář