- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Příznivý vliv syrovátkové bílkoviny na potlačení hladu, na pocit sytosti a na termogenní efekt
Syrovátkové bílkoviny hrají důležitou roli při regulaci pocitu sytosti, příjmu potravin a potíží souvisejících s obezitou. Pomáhají bojovat s metabolickým syndromem. Vliv na potlačení hladu je vyšší než u jiných bílkovin z potravin a sacharidů. Glykomakropeptidy stimulují pankreatickou a gastrointestinální sekreci hormonů vyvolávajících pocit nasycení více než všechny syrovátkové bílkoviny dohromady. Na pocit sytosti má vliv fyzikální charakter bílkovinných a sacharidických přísad (viskozita, gelovitá textura). Konzumace snídaně s vysokým obsahem bílkovin a s přidanou syrovátkovou bílkovinou nebo alfa-laktalbuminem je více termogenní než konzumace snídaně s kompletní mléčnou bílkovinou. Výrazný termogenní efekt alfa-laktalbuminu souvisí s zvláštními vlastnostmi vyváženého profilu aminokyselin.
European Dairy Magazine, 22, 2010, č. 6, s. 11-12
Objednávka kopie článku
Článek : 108005 ; Vydáno : 4.2. 2011 - Dnes ; Autor : Ing. Irena Suková
Zdroj:www.agronavigator.cz