František Mariánek, 8. leden 2011
Šťáva z agáve jako přírodní sladidlo
Další pomoc nemocným cukrovkou a s ní souvisejícími chorobami.
Poslat článek emailem Vytisknout článek
Jihoafrická společnost Agave Nectar South Africa v současné době nabízí nízkostupňový nektar z agáve jako chuťově neutrální sladidlo, které zvyšuje přírodní chuť takových výrobků, jako jsou ovocné šťávy, ovocné smoothies, nápoje bohaté na bílkoviny a další nealkoholické nápoje.
Firma Agave Nectar SA se nachází ve Východním Kapském městě u zálivu St Francis. Je to oblast, která je známa tím, že se zde destiluje šťáva z modré agáve, kterou sem poprvé přivezli Španělé.
Díky svému nízkému glykemickému indexu je nektar z agáve vhodný i jako náhrada za použití cukru pro diabetiky a pacienty se souvisejícími onemocněními. Nekrystalizuje, má stabilní složení a je snadno skladovatelná, protože má trvanlivost okolo dvou let. Společnost Agave Nectar SA prodává svým zákazníkům celou řadu výrobků z agáve, mimo jiné také agávový cukr, sirup a agávový čokoládový sirup.
 
 Soft Drinks International, 2010, č. 10, s. 8 ISSN 1367 8302
Agave nectar for natural sweetening
Objednávka kopie článku

Článek : 106496 ; Vydáno : 8.12. 2010 ; Autor : Ing. Iva Hvízdalová

Zdroj:www.agronavigator.cz

Hodnocení => průměr 091
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář