Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Obsah vápníku a fosforu v sýrech
Renata Šarjaková, 27. červenec 2006
Obsah vápníku a fosforu v sýrech
Jsou porovnány obsahy sušiny, bílkovin, tuku, vápníku a fosforu u souboru 16 druhů přírodních a tavených sýrů.

Regulace tvorby dutin v sýru
Renata Šarjaková, 26. červenec 2006
Regulace tvorby dutin v sýru
Výsledkem projektu společnosti NIZO je informace o parametrech ovlivňujících nežádoucí vznik dutin v polotvrdých sýrech.

Detekce alergenu na povrchu potravinářských zařízení
Renata Šarjaková, 26. červenec 2006
Detekce alergenu na povrchu potravinářských zařízení
Společnost Biotrace vyvinula nový způsob kontroly odstranění reziduí proteinu pomocí testu TECRA Aller-tect.

Nový web o alergiích v cateringu
Renata Šarjaková, 25. červenec 2006
Nový web o alergiích v cateringu
Nově vytvořená webová stránka přináší informace o možných potravinových alergiích v oblasti cateringu a způsobech jak se vyhnout jejich vzniku.

Nový postup výroby čerstvého sýra
Renata Šarjaková, 25. červenec 2006
Nový postup výroby čerstvého sýra
Byl vyvinut postup výroby čerstvého sýra s předběžným zahuštěním mléka mikrofiltrací, při němž se dosahuje vyšší výtěžnosti a manipuluje se s menším množstvím syrovátky.

Použití ultrazvuku k detekci cizích předmětů v potravinách
Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Použití ultrazvuku k detekci cizích předmětů v potravinách
Nová ultrazvuková technologie umožňuje detektovat cizí předměty v potravinách v průběhu zpracování.

Zkušenosti s aplikací syrovátkových bílkovin
Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Zkušenosti s aplikací syrovátkových bílkovin
Společnost ALPMA nabízí zařízení, na němž se v důsledku ohřevu, míchání a chlazení převede struktura syrovátkových bílkovin do formy drobounkých kuliček. Proces umožňuje širší využití koncentrátu (WPC) při výrobě mléčných výrobků a zvýšení výtěžnosti při výrobě sýrů.

Nízkotučná zmrzlina s použitím GM technologie
Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Nízkotučná zmrzlina s použitím GM technologie
Unilever chce používat do zmrzlin a zmrazených ovocných krémů protein získávaný z ryb za použití GM technologie.

Novelizována nařízení ES pro vejce a drůbeží maso
Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Novelizována nařízení ES pro vejce a drůbeží maso
Nařízení 1028/2006/ES zrušuje a nahrazuje nařízení 1907/90/EHS o obchodních normách pro vejce, nařízení 1029/2006/ES mění nařízení 1906/1990/EHS o obchodních normách pro drůbeží maso.

Využití nanotechnologií pro chlazené a zmrazené potraviny
Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Využití nanotechnologií pro chlazené a zmrazené potraviny
EU podpořila výzkum nanotechnologie v oblasti chlazených a zmrazených potravin.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství