Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Použití ultrazvuku k detekci cizích předmětů v potravinách
Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Použití ultrazvuku k detekci cizích předmětů v potravinách
Nová ultrazvuková technologie umožňuje detektovat cizí předměty v potravinách v průběhu zpracování.

Zkušenosti s aplikací syrovátkových bílkovin
Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Zkušenosti s aplikací syrovátkových bílkovin
Společnost ALPMA nabízí zařízení, na němž se v důsledku ohřevu, míchání a chlazení převede struktura syrovátkových bílkovin do formy drobounkých kuliček. Proces umožňuje širší využití koncentrátu (WPC) při výrobě mléčných výrobků a zvýšení výtěžnosti při výrobě sýrů.

Nízkotučná zmrzlina s použitím GM technologie
Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Nízkotučná zmrzlina s použitím GM technologie
Unilever chce používat do zmrzlin a zmrazených ovocných krémů protein získávaný z ryb za použití GM technologie.

Novelizována nařízení ES pro vejce a drůbeží maso
Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Novelizována nařízení ES pro vejce a drůbeží maso
Nařízení 1028/2006/ES zrušuje a nahrazuje nařízení 1907/90/EHS o obchodních normách pro vejce, nařízení 1029/2006/ES mění nařízení 1906/1990/EHS o obchodních normách pro drůbeží maso.

Využití nanotechnologií pro chlazené a zmrazené potraviny
Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Využití nanotechnologií pro chlazené a zmrazené potraviny
EU podpořila výzkum nanotechnologie v oblasti chlazených a zmrazených potravin.

Novinky mlékárenského sortimentu
Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Novinky mlékárenského sortimentu
Na trh jsou uváděny sýry s novými příchutěmi, se speciálním určením, v praktických obalech. Novinkou je i máslo ochucené limetou a chilli.

FAO propaguje velbloudí mléko
Renata Šarjaková, 20. červenec 2006
FAO propaguje velbloudí mléko
Velbloudí mléko by se mohlo díky svému příznivému složení uplatnit na celosvětovém trhu.

Inovace v konzervování masa
Renata Šarjaková, 20. červenec 2006
Inovace v konzervování masa
Využití vlastností startovacích kultur při výrobě uzených masných výrobků.

Patentován prototyp zařízení na kombinovaný ohřev
Renata Šarjaková, 17. červenec 2006
Patentován prototyp zařízení na kombinovaný ohřev
Německá firma Wild-Indag zkonstruovala zařízení spojující přednosti odporového a mikrovlnného ohřevu vhodné pro kapaliny i pro potraviny s kousky.

Mezinárodní certifikát IFS pro Mlékárnu Kunín
Renata Šarjaková, 14. červenec 2006
Mezinárodní certifikát IFS pro Mlékárnu Kunín
Mezinárodní certifikát International Food Standard (IFS) získala, jako vůbec první potravinářský výrobce v ČR, společnost Mlékárna Kunín.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství