Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Veletrh POLAGRA FOOD
Renata Šarjaková, 29. srpen 2007
Veletrh POLAGRA FOOD
Největší polský potravinářský veletrh s významem pro celou střední a východní Evropu

Nová databáze potravinářských aditiv
Renata Šarjaková, 29. srpen 2007
Nová databáze potravinářských aditiv
Je zprostředkován přístup do nové české databáze tzv. éček.

Rumuni stahují české jedovaté jogurty
Renata Šarjaková, 29. srpen 2007
Rumuni stahují české jedovaté jogurty
V Rumunsku podle pražského Deníku stahují z prodeje ovocné mléčné výrobky Danone, ve kterých kontrola objevila závadné ovoce z České republiky. V každém kelímku kontroloři našli minulou středu dvě promile jedovatých přísad E412, píše Deník dnes.

Využití nanotechnologie pro výrobu potravinářských přísad
Renata Šarjaková, 28. srpen 2007
Využití nanotechnologie pro výrobu potravinářských přísad
Technologie solubilizace aktivních potravinářských přísad do formy micel nanorozměrů získala cenu Frost a Sullivan za rok 2006.

Dezinfekce za využití ozonu
Renata Šarjaková, 27. srpen 2007
Dezinfekce za využití ozonu
Úloha nových hygienických ošetřování prostřednictvím ozonu.

Nové typy transportních pásů
Renata Šarjaková, 27. srpen 2007
Nové typy transportních pásů
Pohyblivé pásy používané v potravinářském průmyslu.

Hlášení v systému RASFF: 33. týden 2007
Renata Šarjaková, 24. srpen 2007
Hlášení v systému RASFF: 33. týden 2007
Orientační přehled výrobků notifikovaných systémem RASFF v 33. týdnu 2007: 13.-19.8.2007 (v češtině).

ˇVýcarská společnost rozšiřuje své působení
Renata Šarjaková, 24. srpen 2007
ˇVýcarská společnost rozšiřuje své působení
Spojení dánského a švýcarského výrobce příchutí na evropském trhu.

Detekce a řešení problémů aflatoxinů
Renata Šarjaková, 24. srpen 2007
Detekce a řešení problémů aflatoxinů
Společnost CGIAR vyvinula rychlý, jednoduchý a levný kit na detekci aflatoxinů využívající metodu ELISA.

IARC nově posuzuje karcinogenní riziko z alkoholických nápojů
Renata Šarjaková, 24. srpen 2007
IARC nově posuzuje karcinogenní riziko z alkoholických nápojů
Vedle etanolu je velkým karcinogenním rizikem etylkarbamát, vyskytující se především v pálenkách z peckovin. Je nutno snižovat výskyt i dalších karcinogenních kontaminantů.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství