Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Slfa-cyklodextrin jako vláknina stravy
Renata Šarjaková, 4. září 2007
Slfa-cyklodextrin jako vláknina stravy
Stanovisko EFSA k bezpečnosti alfa-cyklodextrinu ve funkci přísady nového typu.

Zpráva EFSA: Analýza rizika a prospěchu potravin
Renata Šarjaková, 3. září 2007
Zpráva EFSA: Analýza rizika a prospěchu potravin
Je k dispozici publikace EFSA (červenec 2007), která je výstupem z 6. vědeckého kolkvia EFSA (červenec 2006).

Nové potravinářské předpisy EU - srpen 2007
Renata Šarjaková, 3. září 2007
Nové potravinářské předpisy EU - srpen 2007
Výběr nových předpisů z Ústředního věstníku ES.

Šťáva z noni
Renata Šarjaková, 31. srpen 2007
Šťáva z noni
V republice Palau přecházejí farmáři z extenzivního na intenzivní postup při pěstování noni na šťávu.

Stanovení kyselosti v nealkoholických nápojích
Renata Šarjaková, 31. srpen 2007
Stanovení kyselosti v nealkoholických nápojích
Pro stanovení kyselosti nealkoholických nápojů je nabízeno automatizované titrační zařízení Food Titrino.

Veletrh POLAGRA FOOD
Renata Šarjaková, 29. srpen 2007
Veletrh POLAGRA FOOD
Největší polský potravinářský veletrh s významem pro celou střední a východní Evropu

Nová databáze potravinářských aditiv
Renata Šarjaková, 29. srpen 2007
Nová databáze potravinářských aditiv
Je zprostředkován přístup do nové české databáze tzv. éček.

Rumuni stahují české jedovaté jogurty
Renata Šarjaková, 29. srpen 2007
Rumuni stahují české jedovaté jogurty
V Rumunsku podle pražského Deníku stahují z prodeje ovocné mléčné výrobky Danone, ve kterých kontrola objevila závadné ovoce z České republiky. V každém kelímku kontroloři našli minulou středu dvě promile jedovatých přísad E412, píše Deník dnes.

Využití nanotechnologie pro výrobu potravinářských přísad
Renata Šarjaková, 28. srpen 2007
Využití nanotechnologie pro výrobu potravinářských přísad
Technologie solubilizace aktivních potravinářských přísad do formy micel nanorozměrů získala cenu Frost a Sullivan za rok 2006.

Dezinfekce za využití ozonu
Renata Šarjaková, 27. srpen 2007
Dezinfekce za využití ozonu
Úloha nových hygienických ošetřování prostřednictvím ozonu.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství