Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Změny funkčních vlastností syrovátkových koncentrátů modifikací bílkovinného složení
Renata Šarjaková, 5. září 2007
Změny funkčních vlastností syrovátkových koncentrátů modifikací bílkovinného složení
Porovnání pěnotvorných, emulgačních a gelotvorných vlastností retentátu z WPC po oddělení alfa-laktalbuminu a běžného WPC.

BRAFO: výzkumný projekt EU
Renata Šarjaková, 5. září 2007
BRAFO: výzkumný projekt EU
Projekt se zaměřuje na vytvoření rámce pro analýzu rizika a prospěchu z potravin a složek potravin.

174 nových aromatizujících látek GRAS
Renata Šarjaková, 4. září 2007
174 nových aromatizujících látek GRAS
Panel expertů FEMA publikoval 23. vydání aromatických látek obecně považovaných za nezávadné (GRAS).

Chráněné zeměpisné označení pro
Renata Šarjaková, 4. září 2007
Chráněné zeměpisné označení pro "Hořické trubičky" a "Lomnické suchary"
Dva další české výrobky byly prostřednictvím nařízení 980/2007/ES a 108/2007/ES zařazeny do Rejstříku chráněných označení ES.

Rezistentní maltodextrin společnosti ADM
Renata Šarjaková, 4. září 2007
Rezistentní maltodextrin společnosti ADM

Multifunkční rezistentní maltodextrin Fibersol-2 je rozpustná vláknina, která má v potravinářství mnohostranné využití. Neovlivňuje chuť výrobků ani u čirých nápojů nezpůsobuje zakalení.


Slfa-cyklodextrin jako vláknina stravy
Renata Šarjaková, 4. září 2007
Slfa-cyklodextrin jako vláknina stravy
Stanovisko EFSA k bezpečnosti alfa-cyklodextrinu ve funkci přísady nového typu.

Zpráva EFSA: Analýza rizika a prospěchu potravin
Renata Šarjaková, 3. září 2007
Zpráva EFSA: Analýza rizika a prospěchu potravin
Je k dispozici publikace EFSA (červenec 2007), která je výstupem z 6. vědeckého kolkvia EFSA (červenec 2006).

Nové potravinářské předpisy EU - srpen 2007
Renata Šarjaková, 3. září 2007
Nové potravinářské předpisy EU - srpen 2007
Výběr nových předpisů z Ústředního věstníku ES.

Šťáva z noni
Renata Šarjaková, 31. srpen 2007
Šťáva z noni
V republice Palau přecházejí farmáři z extenzivního na intenzivní postup při pěstování noni na šťávu.

Stanovení kyselosti v nealkoholických nápojích
Renata Šarjaková, 31. srpen 2007
Stanovení kyselosti v nealkoholických nápojích
Pro stanovení kyselosti nealkoholických nápojů je nabízeno automatizované titrační zařízení Food Titrino.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství