Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Vyjádření EFSA týkající se nové studie Spojeného království o změnách v chování dětí souvisejících s určitými potravinářskými barvivy
Renata Šarjaková, 13. září 2007
Vyjádření EFSA týkající se nové studie Spojeného království o změnách v chování dětí souvisejících s určitými potravinářskými barvivy

Úřad EFSA byl informován Úřadem pro bezpečnost potravin (Food Standards Agency - FSA) o zjištěních výzkumných pracovníků univerzity v Southamptonu, kteří tvrdí, že by směs určitých potravinářských barviv a konzervačního přípravku benzoátu sodného mohla mít negativní dopad na chování hyperaktivních dětí.


Nápojové kartony
Renata Šarjaková, 13. září 2007
Nápojové kartony
Pozvánka na výstavu, která představuje nápojový karton jako zajímavý materiál pro netradiční využití.

V Britanii se snižuje poptávka po chlebu
Renata Šarjaková, 12. září 2007
V Britanii se snižuje poptávka po chlebu
V důsledku snižující se poptávky po chlebu ve Velké Británii, uzavře společnost Premier Foods, největší britský výrobce potravin dva z pekárenských závodů vyrábějících tradiční značkový chléb Hovis.

Mlékárenský závod Muller buduje zařízení na výrobu etanolu
Renata Šarjaková, 12. září 2007
Mlékárenský závod Muller buduje zařízení na výrobu etanolu
Částečně odcukřený permeát z výroby laktózy bude fermentován na etanol. Výroba etanolu vychází efektivněji než bioplynu nebo kvasnic.

Nové možnosti čerpání finančních podpor pro výrobce potravin
Renata Šarjaková, 11. září 2007
Nové možnosti čerpání finančních podpor pro výrobce potravin
Informační seminář "Nové možnosti čerpání finančních podpor pro výrobce potravin".

Obsah trans-a-cis-iso-a-hořkých kyselin jako indikátor senzorické stability piva
Renata Šarjaková, 10. září 2007
Obsah trans-a-cis-iso-a-hořkých kyselin jako indikátor senzorické stability piva
Na základě studia dynamiky změn obsahu trans-a-cis-iso-a-hořkých kyselin lze usuzovat na změny jakosti piva.

Nová revoluční metoda měření rozpuštěného kyslíku pro nápojový průmysl
Renata Šarjaková, 10. září 2007
Nová revoluční metoda měření rozpuštěného kyslíku pro nápojový průmysl
Je popsán princip optické metody na měření rozpuštěného kyslíku v nápojích a jeho výhody.

Potraviny ze surovin ekologického zemědělství Část II:Technologicko-organizační aspekty výroby biopiva a biosladu
Renata Šarjaková, 10. září 2007
Potraviny ze surovin ekologického zemědělství Část II:Technologicko-organizační aspekty výroby biopiva a biosladu
Jsou popsány podmínky pro výrobu biosladu a biopiva v ČR.

Nové zařízení Tetra Pak na dávkování citlivých přísad
Renata Šarjaková, 10. září 2007
Nové zařízení Tetra Pak na dávkování citlivých přísad
Zatížení FlexDos přidává šetrné funkční složky do nápojů injekcí až po sterilizaci samotného výrobku.

Nové zařízení na smažení snižuje spotřebu oleje
Renata Šarjaková, 6. září 2007
Nové zařízení na smažení snižuje spotřebu oleje
Nové zařízení snižuje spotřebu oleje na smažení potravin obalovaných ve strouhance. Smažící olej se ohřívá vně pánve.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství