Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Obohacené maso
Renata Šarjaková, 5. listopad 2007
Obohacené maso
Přednosti masné suroviny obohacené kaseinátem sodným, transglutaminázou a prebiotiky.

Výběr názvů předpisů z Úředního věstníku ES
Renata Šarjaková, 2. listopad 2007
Výběr názvů předpisů z Úředního věstníku ES
Výběr názvů předpisů podle jednotlivých zákonných potravinářských kapitol věstníku ES.

Tisková zpráva Státní veterinární správy
Renata Šarjaková, 1. listopad 2007
Tisková zpráva Státní veterinární správy
Podmínky prodeje kaprů jasně stanovuje zákon.

Mléko je nejvhodnější nápoj k dehydrataci
Renata Šarjaková, 22. říjen 2007
Mléko je nejvhodnější nápoj k dehydrataci
K dehydrataci po sportovním výkonu je nízkotučné mléko ´činnější než voda nebo izotonické nápoje.

Nová technologie výroby a modifikace škrobu
Renata Šarjaková, 22. říjen 2007
Nová technologie výroby a modifikace škrobu
Společnost Plantic Technologies podepsala s National Starch and Chemical Company smlouvu o spolupráci při vývoji nové technologie výroby a modifikace škrobu určeného pro potravinářský obalový materiál.

Chyby u prodejců burčáku
Renata Šarjaková, 17. říjen 2007
Chyby u prodejců burčáku
Česká obchodní inspekce (ČOI) odhalila na přelomu září a října nedostatky u 20 ze 47 kontrolovaných prodejců burčáku.

Těstoviny s vyšším obsahem vlákniny a vápníku
Renata Šarjaková, 15. říjen 2007
Těstoviny s vyšším obsahem vlákniny a vápníku
Těstoviny Smart Taste mají trojnásobné množství vlákniny, zvýšený obsah vápníku, nižší obsah energie a tuku, neobsahují žádný sodík, konzervační prostředky ani cholesterol.

3rd International Symposium on Recent Advances in Food Analysis
Renata Šarjaková, 12. říjen 2007
3rd International Symposium on Recent Advances in Food Analysis
V Praze v hotelu DIPLOMAT se ve dnech 7. - 9. listopadu 2007 uskuteční 3. mezinárodní symposium o nejnovějším vývoji v analýze potravin.

SEITEN - pšeničná bílkovina místo masa
Renata Šarjaková, 10. říjen 2007
SEITEN - pšeničná bílkovina místo masa
Podle tradičního japonského postupu lze vymytím škrobu z pšeničné mouky připravit koncentrát lepku, který může ve vegetariánské či  makrobiotické stravě nahradit maso.

Vitamíny a jiné ochranné látky
Renata Šarjaková, 1. říjen 2007
Vitamíny a jiné ochranné látky
Jsou popsány horní limity vybraných vitamínů a minerálních látek a antioxidační a protinádorové aktivity přírodních biologicky účinných látek.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství