Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Chyby u prodejců burčáku
Renata Šarjaková, 17. říjen 2007
Chyby u prodejců burčáku
Česká obchodní inspekce (ČOI) odhalila na přelomu září a října nedostatky u 20 ze 47 kontrolovaných prodejců burčáku.

Těstoviny s vyšším obsahem vlákniny a vápníku
Renata Šarjaková, 15. říjen 2007
Těstoviny s vyšším obsahem vlákniny a vápníku
Těstoviny Smart Taste mají trojnásobné množství vlákniny, zvýšený obsah vápníku, nižší obsah energie a tuku, neobsahují žádný sodík, konzervační prostředky ani cholesterol.

3rd International Symposium on Recent Advances in Food Analysis
Renata Šarjaková, 12. říjen 2007
3rd International Symposium on Recent Advances in Food Analysis
V Praze v hotelu DIPLOMAT se ve dnech 7. - 9. listopadu 2007 uskuteční 3. mezinárodní symposium o nejnovějším vývoji v analýze potravin.

SEITEN - pšeničná bílkovina místo masa
Renata Šarjaková, 10. říjen 2007
SEITEN - pšeničná bílkovina místo masa
Podle tradičního japonského postupu lze vymytím škrobu z pšeničné mouky připravit koncentrát lepku, který může ve vegetariánské či  makrobiotické stravě nahradit maso.

Vitamíny a jiné ochranné látky
Renata Šarjaková, 1. říjen 2007
Vitamíny a jiné ochranné látky
Jsou popsány horní limity vybraných vitamínů a minerálních látek a antioxidační a protinádorové aktivity přírodních biologicky účinných látek.

Mezinárodní konference zaměřené na potraviny
Renata Šarjaková, 1. říjen 2007
Mezinárodní konference zaměřené na potraviny "bez masa" a "bez mléka"
Organizace PROSOY Research a Strategy pořádá ve dnech 11. a 12. října 2007 v Kolíně nad Rýnem " konferenci s názvem "International Meat-free Conference" a dále v Londýně ve dnech 1. a 2. listopadu 2007.

Nová směrnice 2007/45/ES o jmenovitých množstvích výrobků
Renata Šarjaková, 1. říjen 2007
Nová směrnice 2007/45/ES o jmenovitých množstvích výrobků
Povinnost používat stanovená jmenovitá množství výrobků bude v ES  postupně omezena jen na některá vína a lihoviny. Směrnice 75/106/EHS a 80/232/EHS budou zrušeny.

Růst produkce glycerolu z bionafty a možnosti jeho využití
Renata Šarjaková, 24. září 2007
Růst produkce glycerolu z bionafty a možnosti jeho využití
Díky růstu výroby bionafty se zvyšuje i produkce glycerolu a klesají jeho ceny, což umožňuje rozvoj využití této obnovitelné suroviny.

Certifikace výrobků vyšší kvality s ohledem na alergie
Renata Šarjaková, 19. září 2007
Certifikace výrobků vyšší kvality s ohledem na alergie
Švýcarské centrum pro alergie, kůží a astma zavedlo logo dokumentující splnění zpřísněných pravidel hodnocení, kontroly a označování potravin a kosmetiky.

Potravinářská inspekce varuje spotřebitele před nealkoholickým nápojem obsahující plíseň
Renata Šarjaková, 18. září 2007
Potravinářská inspekce varuje spotřebitele před nealkoholickým nápojem obsahující plíseň
Státní zemědělská a potravinářská inspekce upozorňuje spotřebitele, že se na trhu vyskytl nealkoholický nápoj, který může obsahovat plíseň.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství