Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Přednáška na téma Současná situace ve světovém mlékárenství  a její dopady na mlékárenství v ČR
Renata Šarjaková, 21. listopad 2007
Přednáška na téma Současná situace ve světovém mlékárenství a její dopady na mlékárenství v ČR
Přednáška na téma stav světového a českého mlékárenství 27. listopadu 2007.

Genomika jako nástroj pro cereální chemii
Renata Šarjaková, 21. listopad 2007
Genomika jako nástroj pro cereální chemii
Rychlá a spolehlivá identifikace druhů a kultivarů založená na metodách analýzy DNA vyvinutých za použití genomických nástrojů se může aplikovat na zrno i cereální produkty.

Použití mikroorganismu v masných výrobcích
Renata Šarjaková, 21. listopad 2007
Použití mikroorganismu v masných výrobcích
Přídavkem bakteriální kultury lze s nížit obsah cholesterolu.

Invaze výrobků s omega - 3 mastnými kyselinami
Renata Šarjaková, 16. listopad 2007
Invaze výrobků s omega - 3 mastnými kyselinami
V letošním roce opět přibyla řada výrobků a ingrediencí obsahujících omega-3 mastné kyseliny, z nichž mnohé byly prezentovány na zasedání IFT.

Oublikace o potravinové legislative EU
Renata Šarjaková, 15. listopad 2007
Oublikace o potravinové legislative EU
Přehled institucí EU a procedurách při vytváření a využívání legislativy EU je k dispozici v příručce německého Behr´s Verlag.

Obohacené maso
Renata Šarjaková, 5. listopad 2007
Obohacené maso
Přednosti masné suroviny obohacené kaseinátem sodným, transglutaminázou a prebiotiky.

Výběr názvů předpisů z Úředního věstníku ES
Renata Šarjaková, 2. listopad 2007
Výběr názvů předpisů z Úředního věstníku ES
Výběr názvů předpisů podle jednotlivých zákonných potravinářských kapitol věstníku ES.

Tisková zpráva Státní veterinární správy
Renata Šarjaková, 1. listopad 2007
Tisková zpráva Státní veterinární správy
Podmínky prodeje kaprů jasně stanovuje zákon.

Mléko je nejvhodnější nápoj k dehydrataci
Renata Šarjaková, 22. říjen 2007
Mléko je nejvhodnější nápoj k dehydrataci
K dehydrataci po sportovním výkonu je nízkotučné mléko ´činnější než voda nebo izotonické nápoje.

Nová technologie výroby a modifikace škrobu
Renata Šarjaková, 22. říjen 2007
Nová technologie výroby a modifikace škrobu
Společnost Plantic Technologies podepsala s National Starch and Chemical Company smlouvu o spolupráci při vývoji nové technologie výroby a modifikace škrobu určeného pro potravinářský obalový materiál.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství