Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Reakce Ministerstva zemědělství na prohlášení Hlavního hygienika ČR k pozměňovacímu návrhu poslankyně Margity Balaštíkové
Renata Šarjaková, 6. květen 2014
Reakce Ministerstva zemědělství na prohlášení Hlavního hygienika ČR k pozměňovacímu návrhu poslankyně Margity Balaštíkové

Ministerstvo zemědělství není předkladatelem pozměňovacího návrhu a s tímto vědomím k němu přistupuje. Důrazně se však ohrazujeme proti tvrzení hlavního hygienika, že by Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) neměla personální a odborné zkušenosti v oblasti kontroly jakosti a nezávadnosti potravin.


Jak získat značku Regionální potravina
Renata Šarjaková, 6. květen 2014
Jak získat značku Regionální potravina

Máte zájem zúčastnit se pátého ročníku soutěže o prestižní značku Regionální potravina? V jednotlivých regionech právě startují krajské soutěže. Podrobná pravidla včetně termínů a formulářů žádostí získáte na těchto stránkách v sekci Pro výrobce. Zde jsou k dispozici základní informace a stručný postup přihlášení do soutěže.


Přihláška do soutěže o RP MSK
František Mariánek, 5. květen 2014
Přihláška do soutěže o RP MSK
Regionální potravina Moravskoslezského kraje 2014

Jak získat značku Regionální potravina
František Mariánek, 4. květen 2014
Jak získat značku Regionální potravina
Jak získat značku Regionální potravina

Tisková zpráva MZe ČR
František Mariánek, 28. duben 2014
Tisková zpráva MZe ČR
Reakce Ministerstva zemědělství na prohlášení Hlavního hygienika ČR k pozměňovacímu návrhu poslankyně Margity Balaštíkové

Šetření průměrných cen vybraných výrobků - potravinářské výrobky 2014
Renata Šarjaková, 22. duben 2014
Šetření průměrných cen vybraných výrobků - potravinářské výrobky 2014
Šetření průměrných cen vybraných výrobků - potravinářské výrobky 2014

Projekt Ovoce do škol mění název
Renata Šarjaková, 15. duben 2014
Projekt Ovoce do škol mění název
V souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady č. 1308/2013 dochází ke změně názvu projektu Ovoce do škol na Ovoce a zelenina do škol.

SZPI zkontrolovala téměř 5 tisíc potravin na přítomnost cizorodých látek
Renata Šarjaková, 14. duben 2014
SZPI zkontrolovala téměř 5 tisíc potravin na přítomnost cizorodých látek
V rámci kontroly bezpečnosti potravin Stání zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v roce 2013 mj. zkontrolovala 4 807 šarží potravin z hlediska přítomnosti cizorodých látek – pesticidů, mykotoxinů, chemických prvků, konzervantů a barviv.

Počet potravin se značkou KLASA se rozšířil o další oceněné produkty
Renata Šarjaková, 14. duben 2014
Počet potravin se značkou KLASA se rozšířil o další oceněné produkty
Během měsíce února a března získalo prestižní značku kvality KLASA dalších 16 výrobků od celkem 12 výrobců.

O kontaminaci potravin cizorodými látkami se u nás dá těžko hovořit
Renata Šarjaková, 9. duben 2014
O kontaminaci potravin cizorodými látkami se u nás dá těžko hovořit

Právě v těchto dnech byla na stránkách Státní veterinární správy (www.svscr.cz) zveřejněna zpráva (publikace) hodnotící loňský rok, a to „Kontaminace potravních řetězců cizorodými látkami, situace v roce 2013“.


Úvodní stranaZprávyPotravinářství