Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Třetinu zásilek z Polska příjemci dopředu nenahlásili, ukázaly kontroly
Renata Šarjaková, 12. srpen 2015
Třetinu zásilek z Polska příjemci dopředu nenahlásili, ukázaly kontroly
Pět kontrolních akcí provedených postupně od začátku roku Krajskou veterinární správou pro Královéhradecký kraj ve spolupráci s Celní správou České republiky na hraničních přechodech Královec a Náchod-Běloves ukázalo, že u více než třetiny zásilek nenahlásil příjemce příchod zboží, jak mu ukládá legislativa.

Odborný diskuzní seminář MZe: Perspektivy českého potravinářství
Renata Šarjaková, 11. srpen 2015
Odborný diskuzní seminář MZe: Perspektivy českého potravinářství
Odborný diskuzní seminář MZe: Perspektivy českého potravinářství

K čemu jsou strategické zásoby potravin?
Renata Šarjaková, 10. srpen 2015
K čemu jsou strategické zásoby potravin?
Správa státních hmotných rezerv (SSHR) představila v minulých dnech kroky, jejichž cílem je snížit náklady na uchovávání strategických zásob potravin.

Označení vína
František Mariánek, 21. červenec 2015
Označení vína
Sudy na víno zůstanou, dostanou kontrolní pásku, plánuje MZe

Zápisy z jednání Koordinační skupiny bezpečnosti potravin
Renata Šarjaková, 15. červenec 2015
Zápisy z jednání Koordinační skupiny bezpečnosti potravin
29. zasedání Koordinační skupiny bezpečnosti potravin (KSBP), stálého poradního orgánu ministra zemědělství v oblasti bezpečnosti potravin, se uskutečnilo 24. června 2015 v budově Ministerstva zemědělství v Praze.

Kuřecí řízky obsahovaly salmonelu
Renata Šarjaková, 15. červenec 2015
Kuřecí řízky obsahovaly salmonelu
Státní veterinární správa v souvislosti s kontrolou v místě určení upozorňuje veřejnost na nález bakterií salmonely. Zásilka 210 kilogramů kuřecích prsních řízků z Polska, které prodávala prodejna masa a uzenin v Bruntále, obsahovala bakterie Salmonelly enteritidis.

Mykotoxiny v krmivech
Renata Šarjaková, 9. červenec 2015
Mykotoxiny v krmivech

Přítomnost mykotoxinů je jedním ze závažných rizik, ohrožujících nejen bezpečnost potravinového řetězce, ale zejména zdraví zvířat a jejich užitkovost. ÚKZÚZ věnuje soustavnou pozornost kontrole jejich výskytu v krmivech.


Rodiče udělili školnímu projektu Ovoce a zelenina do škol jedničku
Renata Šarjaková, 1. červenec 2015
Rodiče udělili školnímu projektu Ovoce a zelenina do škol jedničku
Školní projekt Ovoce a zelenina do škol, který administruje Státní zemědělský intervenční fond (SZIF), ocenili také rodiče.

V Moravskoslezském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina
Renata Šarjaková, 25. červen 2015
V Moravskoslezském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Moravskoslezského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2015. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 82 produktů od 34 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly pekařské výrobky včetně těstovin v počtu 20 výrobků.


Do výběrového řízení na podporu kvalitních potravin se přihlásilo 18 agentur
Renata Šarjaková, 4. červen 2015
Do výběrového řízení na podporu kvalitních potravin se přihlásilo 18 agentur
Dne 1. června 2015 skončila lhůta pro podávání nabídek k veřejné zakázce „Rámcová smlouva – propagační a informační kampaň na podporu kvalitních potravin“.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství