Úvodní stranaZprávyPotravinářství
V Moravskoslezském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina
Renata Šarjaková, 18. červenec 2017
V Moravskoslezském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina

V Moravskoslezském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina


Exkluzivní průzkum MZe o dvojí kvalitě potravin: kuřecí separát místo vepřového v luncheon meatu a méně masa v rybích prstech
Renata Šarjaková, 13. červenec 2017
Exkluzivní průzkum MZe o dvojí kvalitě potravin: kuřecí separát místo vepřového v luncheon meatu a méně masa v rybích prstech

Potraviny prodávané ve stejném obalu a pod stejným názvem se v různých zemích EU mohou lišit. Potvrdil to průzkum, který Ministerstvo zemědělství zadalo Vysoké škole chemicko-technologické (VŠCHT) v Praze. Odborníci hodnotili výrobky z pěti zemí, takto rozsáhlá studie se uskutečnila poprvé.


Šetření průměrných cen vybraných výrobků - potravinářské výrobky - 2017
Renata Šarjaková, 12. červenec 2017
Šetření průměrných cen vybraných výrobků - potravinářské výrobky - 2017

Od července 2017 dojde ke změně formy prezentace časových řad na internetových stránkách ČSÚ. Nově budou data publikována již jen ve Veřejné databázi (VDB). Z VDB je možno data exportovat do standardního formátu tabulek v Excelu.


21 důkazů, že Němci nakupují lepší jídlo než Češi
Renata Šarjaková, 12. červenec 2017
21 důkazů, že Němci nakupují lepší jídlo než Češi

21 důkazů, že Němci nakupují lepší jídlo než Češi


Průměrná cena másla výrazně vzrostla i kvůli slabému euru
Renata Šarjaková, 19. červen 2017
Průměrná cena másla výrazně vzrostla i kvůli slabému euru
Průměrná cena másla v ČR vzrostla od loňského června zhruba o deset korun, je nad čtyřicetikorunovou hranicí a vydrží tam minimálně další dva měsíce.

KLASA má další přírůstky - informace ze dne 9.6.2017
Renata Šarjaková, 13. červen 2017
KLASA má další přírůstky - informace ze dne 9.6.2017

Mezi další kvalitní výrobky, které ponesou logo KLASA, se nově řadí Písecký Gothaj, Štramberské uši od Hezounů a chutná jablka.


Potravinářská inspekce a Policie ČR budou intenzívněji spolupracovat
Renata Šarjaková, 9. červen 2017
Potravinářská inspekce a Policie ČR budou intenzívněji spolupracovat
Ústřední ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Ing. Martin Klanica a policejní prezident genmjr. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý dnes podepsali dohodu o spolupráci, která přináší novou vyšší kvalitu stávajících vztahů obou institucí.

Zjistit původ potraviny je nejsnazší u masa a vajec
Renata Šarjaková, 6. červen 2017
Zjistit původ potraviny je nejsnazší u masa a vajec
Čeští spotřebitelé se stále více zajímají o původ potravin a preferují české výrobky.

Vyjádření SZIF k článku z Mladé fronty DNES k tématu značek regionálních potravin
Renata Šarjaková, 6. červen 2017
Vyjádření SZIF k článku z Mladé fronty DNES k tématu značek regionálních potravin

Vyjádření SZIF k článku z Mladé fronty DNES k tématu značek regionálních potravin


Osmý ročník soutěže Regionální potravina
Renata Šarjaková, 26. květen 2017
Osmý ročník soutěže Regionální potravina

Kvalita, výjimečnost, původ surovin a patriotismus. To jsou hlavní důvody, proč dát přednost produktům oceněným značkou Regionální potravina. Soutěž o Regionální potravinu 2017 v jednotlivých krajích právě startuje. Letos již poosmé. Které výrobky obsadí nejvyšší příčku a budou daný kraj reprezentovat? To se dovíme už brzo.


Úvodní stranaZprávyPotravinářství