Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Osmý ročník soutěže Regionální potravina
Renata Šarjaková, 26. květen 2017
Osmý ročník soutěže Regionální potravina

Kvalita, výjimečnost, původ surovin a patriotismus. To jsou hlavní důvody, proč dát přednost produktům oceněným značkou Regionální potravina. Soutěž o Regionální potravinu 2017 v jednotlivých krajích právě startuje. Letos již poosmé. Které výrobky obsadí nejvyšší příčku a budou daný kraj reprezentovat? To se dovíme už brzo.


BIO-INFO
Renata Šarjaková, 22. květen 2017
BIO-INFO
BIO-INFO, informační portál pro ty, kteří žijí BIO

PRO-BIO hledá alternativy k palmovému oleji
Renata Šarjaková, 22. květen 2017
PRO-BIO hledá alternativy k palmovému oleji
Od počátku svého podnikání se společnost PRO-BIO věnuje zpracování a distribuci kvalitních ekologicky certifikovaných potravin s transparentním a udržitelným způsobem výroby a dohledatelností původu.

Omezit plýtvání potravinami
Renata Šarjaková, 22. květen 2017
Omezit plýtvání potravinami

Objem potravinového odpadu v EU se odhaduje na 88 milionů tun ročně, což představuje 173 kg na obyvatele. ©AP Images/European Union-EP


SZPI v roce 2016 provedla 45 159 kontrol a uložila pokuty ve výši 127,5 mil. Kč
Renata Šarjaková, 16. květen 2017
SZPI v roce 2016 provedla 45 159 kontrol a uložila pokuty ve výši 127,5 mil. Kč

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uskutečnila v průběhu roku 2016 celkem 45 159 vstupů do provozoven potravinářských podniků, provozoven společného stravování, celních skladů a internetových obchodů. Počet kontrol tak meziročně vzrostl o 3,85%.


Lidé se více zajímají o kvalitu jídla, spotřeba biopotravin roste
Renata Šarjaková, 16. květen 2017
Lidé se více zajímají o kvalitu jídla, spotřeba biopotravin roste

Lidé se více zajímají o kvalitu jídla, spotřeba biopotravin roste


KLASA má další přírůstky
Renata Šarjaková, 26. duben 2017
KLASA má další přírůstky

KLASA má další přírůstky


Šetření průměrných cen vybraných výrobků - potravinářské výrobky - 2017
Renata Šarjaková, 4. duben 2017
Šetření průměrných cen vybraných výrobků - potravinářské výrobky - 2017

Od července 2017 dojde ke změně formy prezentace časových řad na internetových stránkách ČSÚ. Nově budou data publikována již jen ve Veřejné databázi (VDB). Z VDB je možno data exportovat do standardního formátu tabulek v Excelu.


SZIF pořádá pro zájemce o získání značky Regionální potravina semináře zdarma
Renata Šarjaková, 10. březen 2017
SZIF pořádá pro zájemce o získání značky Regionální potravina semináře zdarma
Jak správně značit potraviny, které se ucházejí o značku Regionální potravina?

SZIF pořádá pro zájemce o získání značky
Renata Šarjaková, 1. březen 2017
SZIF pořádá pro zájemce o získání značky

SZIF pořádá pro zájemce o získání značky Regionální potravina semináře zdarma


Úvodní stranaZprávyPotravinářství