Průměrná cena másla v ČR vzrostla od loňského června zhruba o deset korun, je nad čtyřicetikorunovou hranicí a vydrží tam minimálně další dva měsíce.
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 15. říjen 2024:
Seminář "Evidence hnojení, POR a výnosů"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 27. září 2024:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2024
č ... více - 25. červen 2024:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2024
číslo če ... více
Průměrná cena másla v ČR vzrostla od loňského června zhruba o deset korun, je nad čtyřicetikorunovou hranicí a vydrží tam minimálně další dva měsíce.
Mezi další kvalitní výrobky, které ponesou logo KLASA, se nově řadí Písecký Gothaj, Štramberské uši od Hezounů a chutná jablka.
Ústřední ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) Ing. Martin Klanica a policejní prezident genmjr. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý dnes podepsali dohodu o spolupráci, která přináší novou vyšší kvalitu stávajících vztahů obou institucí.
Čeští spotřebitelé se stále více zajímají o původ potravin a preferují české výrobky.
Vyjádření SZIF k článku z Mladé fronty DNES k tématu značek regionálních potravin
Kvalita, výjimečnost, původ surovin a patriotismus. To jsou hlavní důvody, proč dát přednost produktům oceněným značkou Regionální potravina. Soutěž o Regionální potravinu 2017 v jednotlivých krajích právě startuje. Letos již poosmé. Které výrobky obsadí nejvyšší příčku a budou daný kraj reprezentovat? To se dovíme už brzo.
Od počátku svého podnikání se společnost PRO-BIO věnuje zpracování a distribuci kvalitních ekologicky certifikovaných potravin s transparentním a udržitelným způsobem výroby a dohledatelností původu.
Objem potravinového odpadu v EU se odhaduje na 88 milionů tun ročně, což představuje 173 kg na obyvatele. ©AP Images/European Union-EP
Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uskutečnila v průběhu roku 2016 celkem 45 159 vstupů do provozoven potravinářských podniků, provozoven společného stravování, celních skladů a internetových obchodů. Počet kontrol tak meziročně vzrostl o 3,85%.