Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Příručka pro provozovatele potravinářských podniků k problematice obchodních norem pro potraviny živočišného původu (2018)
Renata Šarjaková, 24. září 2018
Příručka pro provozovatele potravinářských podniků k problematice obchodních norem pro potraviny živočišného původu (2018)
V pořadí již 4. příručka pro provozovatele potravinářských podniků, tentokrát se zaměřením na potraviny živočišného původu.

Zpráva o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2017
Renata Šarjaková, 18. září 2018
Zpráva o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2017

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v rezortu zemědělství v roce 2017.


Prezentace českých potravinářských výrobků v Libanonu (říjen 2018)
Renata Šarjaková, 13. září 2018
Prezentace českých potravinářských výrobků v Libanonu (říjen 2018)

Velvyslanectví ČR v Libanonu ve spolupráci s MZe ČR a MZV ČR připravuje propagační akci českých potravinářských výrobků, která je plánována na druhou polovinu října 2018.


Světový potravinový summit v Kodani s účastí ČR
Renata Šarjaková, 6. září 2018
Světový potravinový summit v Kodani s účastí ČR

Zajištění více lepších potravin pro více spotřebitelů při maximálním využití zdrojů bylo tématem Světového potravinového summitu, který se v závěru týdne konal v Kodani. Účastnili se ho představitelé vlád 56 zemí včetně francouzského ministra zemědělství Stéphana Traverta a více než 200 odborníků z celého světa.


Bio je v kurzu
Renata Šarjaková, 3. září 2018
Bio je v kurzu

Obrat trhu s biopotravinami totiž v České republice každým rokem stoupá


Zahájení činnosti v potravinářství
Renata Šarjaková, 30. srpen 2018
Zahájení činnosti v potravinářství

Základní informace a podmínky pro provozování činnosti v potravinářství pro budoucí provozovatele potravinářského podniku.


Kontrola Potravinářské inspekce ukázala nízkou kvalitu dovozových sýrů - nevyhověl každý čtvrtý
Renata Šarjaková, 23. srpen 2018
Kontrola Potravinářské inspekce ukázala nízkou kvalitu dovozových sýrů - nevyhověl každý čtvrtý

Na základě nevyhovujících výsledků minulých kontrol uskutečnila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) cílenou kontrolní akci zaměřenou na segment přírodních polotvrdých sýrů původem ze zahraničí. K nejznámějším druhům polotvrdých sýrů patří mezi tuzemskými spotřebiteli eidam, čedar, gouda a další.


Novinky v Regionální potravině
Renata Šarjaková, 23. srpen 2018
Novinky v Regionální potravině

Popularita Regionální potraviny rok od roku stoupá. Státní zemědělský intervenční fond (SZIF), který značku spravuje, se snaží o neustálé vylepšení pro spotřebitele, ať už jde o stejnojmennou mobilní aplikaci REGIONÁLNÍ POTRAVINA nebo SÍŤOVKA. Teď přichází s inovací webových stránek a spoluprací s pořadem Výleťák.


Které produkty získají značení Česká biopotravina roku 2018?

Ocenění Klasa získalo pět výrobců
Renata Šarjaková, 14. srpen 2018
Ocenění Klasa získalo pět výrobců

Nově se logem Klasa, které zaručuje vysokou kvalitu potravin garantovanou státem, pyšní dalších patnáct výrobků. Nalezneme zde přesnídávku, sýr, chléb a celou řadu jogurtů a skyrů. Nechybí ani základní surovina důležitá pro tvorbu pekařských výrobků – mouka. Na své si tedy přijdou jak děti, tak dospělí, kteří zavzpomínají na chutě svého dětství.


Úvodní stranaZprávyPotravinářství