Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Proces hodnocení rizik v potravinovém řetězci bude vůči veřejnosti otevřenější
Renata Šarjaková, 18. únor 2019
Proces hodnocení rizik v potravinovém řetězci bude vůči veřejnosti otevřenější

Vědci a občané budou mít přístup ke klíčovým informacím ohledně bezpečnosti produktů, které posuzuje Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA), již na začátku hodnocení rizik. Zajišťuje to nařízení Evropského parlamentu a Rady o transparentnosti a udržitelnosti systému hodnocení rizik v Evropské unii, na jehož konečném znění se tento týden shodly Evropský parlament a Rada.


Jak správně značit potraviny? Přijďte na bezplatný seminář s Regionální potravinou!

KLASA se rozrůstá. Představujeme čtyři další přírůstky
Renata Šarjaková, 28. leden 2019
KLASA se rozrůstá. Představujeme čtyři další přírůstky
Prestižní ocenění Klasa budeme vídat na dalších čtyřech výrobcích – tlačenka, ovocná svačinka, hrášek a žitný chléb.

Kvalitní potraviny se představí v Brně a Berlíně
Renata Šarjaková, 17. leden 2019
Kvalitní potraviny se představí v Brně a Berlíně
Tento týden startují dva významné veletrhy.

Spotřeba potravin - 2017
Renata Šarjaková, 17. prosinec 2018
Spotřeba potravin - 2017
Spotřeba potravin - 2017

Stanovisko TPS pro jednání o návrhu dokumentu Food, Drink and Milk Industries (FDM BREF) v otázkách emitovaných tuhých znečišťujících látek (TZL) a těkavých organických látek (VOC)
Renata Šarjaková, 6. prosinec 2018
Stanovisko TPS pro jednání o návrhu dokumentu Food, Drink and Milk Industries (FDM BREF) v otázkách emitovaných tuhých znečišťujících látek (TZL) a těkavých organických látek (VOC)

V rámci vyjádření TPS k předmětné problematice byl vypracován dokument, ve kterém bylo shromážděno a vyhodnoceno množství dostupných dat z nejrůznějších ověřených zdrojů za účelem získání přehledné informace o hodnotách emitovaných tuhých znečišťujících látek (TZL) a těkavých organických látek (VOC), příp. o jiných emisích v relevantních zařízeních kat. 6.4 – zpracovatelský průmysl.


Rešerše o přístupu členských států ke stanovování emisních limitů ve vztahu k IPPC
Renata Šarjaková, 6. prosinec 2018
Rešerše o přístupu členských států ke stanovování emisních limitů ve vztahu k IPPC

Tento dokument poskytuje přehled způsobů, jakými členské státy Evropské unie přistupují k implementaci Závěrů o BAT do své legislativy a souvisejících dokumentů. Rovněž poskytuje i základní kvantitativní informace o chovech v jednotlivých zemích Evropské unie.


Kampaň na podporu kvalitních potravin pro SZIF zabodovala v evropské soutěži IMC European Awards
Renata Šarjaková, 4. prosinec 2018
Kampaň na podporu kvalitních potravin pro SZIF zabodovala v evropské soutěži IMC European Awards

Kampaň na podporu kvalitních potravin „Jak Češi začali kupovat kvalitní potraviny?“, jejímž zadavatelem byl Státní zemědělský intervenční fond, získala hned dvě ocenění v rámci prestižního mezinárodního bruselského hodnocení EACA. Zabodovala v kategorii „Product Launch /Relaunch/Trial campaigns“ (bronz) a dále v segmentu „Retail or Trade Marketing – Dealer/Salesforce“ (stříbro).


Panorama potravinářského průmyslu
Renata Šarjaková, 28. listopad 2018
Panorama potravinářského průmyslu

Publikace Panorama potravinářského průmyslu poskytuje přehled o stavu potravinářského sektoru.


Prestižní značku Klasa nově získalo 22 výrobků. Certifikáty předával na Žofíně ministr zemědělství.
Renata Šarjaková, 28. listopad 2018
Prestižní značku Klasa nově získalo 22 výrobků. Certifikáty předával na Žofíně ministr zemědělství.

Při středečním slavnostním večeru v paláci Žofín předávali certifikáty Klasa nově oceněným výrobkům ministr zemědělství Miroslav Toman a generální ředitel Státního zemědělského intervenčního fondu Martin Šebestyán. Svá ocenění převzalo 9 výrobců s celkovým počtem 22 výrobků.


Úvodní stranaZprávyPotravinářství