V sobotu 10. srpna se v Karlově Studánce koná gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko, který potěší příznivce dobrého jídla, regionálních specialit a příjemné zábavy.
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
V sobotu 10. srpna se v Karlově Studánce koná gastrofestival Jak šmakuje Moravskoslezsko, který potěší příznivce dobrého jídla, regionálních specialit a příjemné zábavy.
Zpráva Evropské komise (EK) dnes potvrdila to, co Ministerstvo zemědělství (MZe) dlouhodobě řeší: na trhu v EU je řada produktů stejné značky s odlišným složením a stejnou nebo podobnou přední stranou balení.
Informace pro spotřebitele a podnikatelské subjekty dovážející na trh EU předměty z plastů vyrobené za použití bambusu, kukuřičného škrobu nebo podobných složek.
Potraviny ve Spojených státech amerických tvoří největší část odpadu běžných domácností.
Na základě Rozhodnutí Ministerstva zemědělství sp. zn. 10PV21082/2016-18123 ze dne 9. 1. 2017 jsou oprávněnými příjemci darovaných potravin ve smyslu § 11 odst. 2 a 3 zákona č. 110/2007 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, níže uvedené neziskové organizace.
V pořadí již 5. příručka pro provozovatele potravinářských podniků, tentokrát na téma obchodních norem pro potraviny rostlinného původu.
Novela vyhlášky č. 132/2015 Sb., o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly.
Ostrava 23. května 2019 – Hodnotitelská komise dnes nominovala výrobky v soutěži Regionální potravina 2019 za Moravskoslezský kraj. O značku kvalitních potravin, která je zárukou kvality, čerstvosti a jedinečnosti, se zde ucházelo celkem 98 produktů od 29 výrobců. Největší zájem byl o kategorii Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě.
Značka Regionální potravina má první velké výročí. Za deset let své existence urazila značný kus cesty. Podpořila lokální výrobce, obohatila náš jídelníček a ovlivnila preference spotřebitelů. Výrobky oceněné značkou Regionální potravina v sobě totiž snoubí kvalitu, výjimečnost, původ surovin a patriotismus.
Zamezení rozdílné kvality potravin na různých trzích, nová Společná zemědělská politika a ochrana lesů budou prioritami Ministerstva zemědělství (MZe) v rámci českého předsednictví Visegrádské skupině.