V České republice nehrozí nedostatek potravin, lidé si proto nemusí dělat přehnaně velké zásoby. Tuzemští zpracovatelé mají připraveny krizové plány a zajištěno plynulé zásobování. V ČR se mj. denně vyprodukuje více než 2,7 milionu kg pšeničné mouky, 270 tisíc kg hovězího masa, zhruba 6,5 milionu vajec nebo více než 8 tisíc tun mléka.
Odkazy
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
Aktuality
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Renata Šarjaková, 13. březen 2020
Ministr Toman: Produkce potravin není ohrožena, firmy mají zpracované krizové plány a zásoby na plynulou výrobu
Renata Šarjaková, 6. březen 2020
Startuje 11. ročník soutěže Regionální potravina
Startuje 11. ročník soutěže Regionální potravina
Renata Šarjaková, 19. únor 2020
Semináře pro zájemce o soutěž Regionální potravina
Semináře pro zájemce o soutěž Regionální potravina
Renata Šarjaková, 17. leden 2020
Brno a Berlín budou hostit veletrhy kvalitních potravin
Kvalitní české potraviny se budou opět prezentovat na významných mezinárodních veletrzích.
Renata Šarjaková, 5. prosinec 2019
Český jídelníček se v průběhu třiceti let proměnil
Češi si v posledních třiceti letech více oblíbili obiloviny, luštěniny, zeleninu a ovoce. Poklesla naopak spotřeba konzumního mléka, masa, brambor a cukru. V roce 2018 činila spotřeba potravin, včetně potravinových ztrát a odpadů, 789,7 kg na obyvatele, což je o 17,4 kg méně než v roce 1989.
Renata Šarjaková, 25. listopad 2019
Češi by měli konzumovat více sladkovodních a mořských ryb
21. 11. 2019, 0:00 ● trendmagazin.cz
Renata Šarjaková, 25. listopad 2019
Prestižní značku Klasa získalo na Žofíně 14 výrobců
Ocenění kvality KLASA převzalo včera 14 tuzemských producentů z rukou ministra zemědělství Miroslava Tomana a generálního ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Martina Šebestyána. Na slavnostním večeru v pražském paláci Žofín získalo tuto prestižní značku celkem 34 výrobků.
Renata Šarjaková, 31. říjen 2019
NASTARTUJTE VÝHRY S KLASÁČKEM!
Nová soutěž na podporu kvalitních potravin právě začíná
Renata Šarjaková, 31. říjen 2019
Stanovisko MZe (SVS a SZPI) ke způsobu dobrovolného označování „bez E“ nebo „bez přidaných E“ a vyjádření s podobným významem ke dni 1. 4. 2020
Tématické oblasti: Potravinářská výroba