Češi si v posledních třiceti letech více oblíbili obiloviny, luštěniny, zeleninu a ovoce. Poklesla naopak spotřeba konzumního mléka, masa, brambor a cukru. V roce 2018 činila spotřeba potravin, včetně potravinových ztrát a odpadů, 789,7 kg na obyvatele, což je o 17,4 kg méně než v roce 1989.
Odkazy
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
Aktuality
- 15. říjen 2024:
Seminář "Evidence hnojení, POR a výnosů"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 27. září 2024:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2024
č ... více - 25. červen 2024:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2024
číslo če ... více
Renata Šarjaková, 5. prosinec 2019
Český jídelníček se v průběhu třiceti let proměnil
Češi si v posledních třiceti letech více oblíbili obiloviny, luštěniny, zeleninu a ovoce. Poklesla naopak spotřeba konzumního mléka, masa, brambor a cukru. V roce 2018 činila spotřeba potravin, včetně potravinových ztrát a odpadů, 789,7 kg na obyvatele, což je o 17,4 kg méně než v roce 1989.
Renata Šarjaková, 25. listopad 2019
Češi by měli konzumovat více sladkovodních a mořských ryb
21. 11. 2019, 0:00 ● trendmagazin.cz
Renata Šarjaková, 25. listopad 2019
Prestižní značku Klasa získalo na Žofíně 14 výrobců
Ocenění kvality KLASA převzalo včera 14 tuzemských producentů z rukou ministra zemědělství Miroslava Tomana a generálního ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Martina Šebestyána. Na slavnostním večeru v pražském paláci Žofín získalo tuto prestižní značku celkem 34 výrobků.
Renata Šarjaková, 31. říjen 2019
NASTARTUJTE VÝHRY S KLASÁČKEM!
Nová soutěž na podporu kvalitních potravin právě začíná
Renata Šarjaková, 31. říjen 2019
Stanovisko MZe (SVS a SZPI) ke způsobu dobrovolného označování „bez E“ nebo „bez přidaných E“ a vyjádření s podobným významem ke dni 1. 4. 2020
Tématické oblasti: Potravinářská výroba
Renata Šarjaková, 17. říjen 2019
Ministr Toman: Pro českého zákazníka chceme kvalitu za férovou cenu. Obchodníci si nesmí myslet, že nám můžou naservírovat cokoliv
Podílu českých potravin na domácím trhu, dvojí kvalitě potravin, novele zákona o významné tržní síle a podpoře výrobků českých producentů se dnes na Žofínském fóru věnoval ministr zemědělství Miroslav Toman. Tématem fóra byly Potraviny a jejich kvalita z pohledu českého zákazníka.
Renata Šarjaková, 17. říjen 2019
SOCR opět lže ohledně zákona o významné tržní síle – pokolikáté již?
Připravovaná novela zákona o významné tržní síle (ZVTS) a jejím zneužití vzbudila jako pokaždé vášnivé dískuse zejména mezi jeho tradičními odpůrci.
Renata Šarjaková, 16. říjen 2019
Veletrh SALIMA 2020: Potravinářský průmysl se představí v Brně, vystavujte po boku lídrů oboru
Veletrh SALIMA 2020: Potravinářský průmysl se představí v Brně, vystavujte po boku lídrů oboru
Renata Šarjaková, 10. říjen 2019
Pijete mléko a konzumujete mléčné výrobky? V EU máme opravdu kvalitu!
● idnes.cz/jenprozeny