Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Martin Ludvík: DPH 15 % na ovoce a zeleninu je unikát!
Renata Šarjaková, 13. květen 2021
Martin Ludvík: DPH 15 % na ovoce a zeleninu je unikát!
Martin Ludvík: DPH 15 % na ovoce a zeleninu je unikát!

Bezpečnost potravin a novinky nejen v potravinářské legislativě
Renata Šarjaková, 6. květen 2021
Bezpečnost potravin a novinky nejen v potravinářské legislativě

Potravinářská komora ČR zve zájemce na webinář věnovaný novinkám v potravinovém právu, vybraným tématům z oblasti bezpečnosti potravin a zkušenostem dozorových orgánů při aplikaci potravinového práva. 


Trh s biopotravinami v roce 2019 vzrostl o 19 %. Obyvatelé ČR spotřebovali biopotraviny za 5, 26 miliardy korun
Renata Šarjaková, 4. květen 2021
Trh s biopotravinami v roce 2019 vzrostl o 19 %. Obyvatelé ČR spotřebovali biopotraviny za 5, 26 miliardy korun

Trh s biopotravinami v České republice nadále roste, tento trend trvá už od roku 2011. Vyplývá to ze Zprávy o trhu s biopotravinami v ČR v roce 2019, kterou zveřejnilo Ministerstvo zemědělství.


Zpráva o trhu s biopotravinami v ČR
Renata Šarjaková, 29. duben 2021
Zpráva o trhu s biopotravinami v ČR

Tématické oblasti: Ekologické zemědělství a biopotraviny 


Bezpečnost potravin a novinky nejen v potravinářské legislativě
Renata Šarjaková, 8. duben 2021
Bezpečnost potravin a novinky nejen v potravinářské legislativě

Potravinářská komora ČR zve zájemce na webinář věnovaný novinkám v potravinovém právu, vybraným tématům z oblasti bezpečnosti potravin a zkušenostem dozorových orgánů při aplikaci potravinového práva. 


Strategie bezpečnosti potravin do roku 2030: posílení bezpečnosti i kontrolního systému, vzdělávání spotřebitelů a otázky výživy
Renata Šarjaková, 30. březen 2021
Strategie bezpečnosti potravin do roku 2030: posílení bezpečnosti i kontrolního systému, vzdělávání spotřebitelů a otázky výživy

Čtyři hlavní cíle obsahuje Strategie bezpečnosti potravin a výživy 2030, kterou vypracovala ministerstva zemědělství a zdravotnictví. Patří k nim zamezení rizik, která plynou z konzumace potravin, udržení a posílení kontroly bezpečnosti potravin, další vzdělávání spotřebitelů a otázky výživy. Materiál dnes schválila vláda.


V nakupování potravin online jsme nad průměrem EU
Renata Šarjaková, 25. březen 2021
V nakupování potravin online jsme nad průměrem EU

V minulém roce došlo v důsledku pandemie koronaviru k velkým změnám ve využívání internetu. Ve větší míře jsme přes něj začali například sledovat placené pořady, nakupovat či vyhledávat informace o zdraví. Další podrobnosti o rozvoji informační společnosti přináší aktuální publikace ČSÚ.


Pro zemědělce a potravináře je připravena další pomoc. Ministerstvo zemědělství vyhlásilo druhou výzvu programu AGRICOVID POTRAVINÁŘSTVÍ
Renata Šarjaková, 11. březen 2021
Pro zemědělce a potravináře je připravena další pomoc. Ministerstvo zemědělství vyhlásilo druhou výzvu programu AGRICOVID POTRAVINÁŘSTVÍ

10. března 2021, zveřejnilo Ministerstvo zemědělství (MZe) na svých stránkách Zásady, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotací v rámci 2. výzvy dotačního programu AGRICOVID POTRAVINÁŘSTVÍ. Podpora má pomoci subjektům dodávajícím potraviny do stravovacích služeb, u nichž došlo k poklesu příjmů o více než 25 %.


Co je doma, to se počítá to platí i o tuzemských potravinách

Potenciál trhu SAE v oblasti zdravých, BIO a veganských produktů
Renata Šarjaková, 18. únor 2021
Potenciál trhu SAE v oblasti zdravých, BIO a veganských produktů
Od mého posledního článku k tématice organických produktů neuplynuly ani tři měsíce, a přes to se k tomu vracím.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství