Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Metodický pokyn pro stanovení obsahu rybího masa v produktech rybolovu 2019
Renata Šarjaková, 14. prosinec 2021
Metodický pokyn pro stanovení obsahu rybího masa v produktech rybolovu 2019

Tento dokument představuje neoficiální doporučení přístupu pro stanovení obsahu rybího masa v produktech rybolovu, použití dusíkových faktorů u jednotlivých druhů ryb a způsobu vyhodnocení výsledků.

 


Spotřeba potravin - 2020
Renata Šarjaková, 9. prosinec 2021
Spotřeba potravin - 2020
Spotřeba potravin - 2020

Celková spotřeba potravin loni vzrostla
Renata Šarjaková, 7. prosinec 2021
Celková spotřeba potravin loni vzrostla

V roce 2020 připadlo na jednoho obyvatele v průměru více masa, mléka a mléčných výrobků, ovoce, zeleniny, rýže i luštěnin. Poklesla naopak spotřeba pekárenských výrobků, brambor, tuků a olejů a nealkoholických i alkoholických nápojů.


Vína z České republiky zabodovala na mezinárodní soutěži Catad´Or World Wine Awards v zemi vína - Chile
Renata Šarjaková, 23. listopad 2021
Vína z České republiky zabodovala na mezinárodní soutěži Catad´Or World Wine Awards v zemi vína - Chile

Za podpory Ministerstva zemědělství se v rámci marketingových aktivit na podporu ekonomické diplomacie v prvním listopadovém týdnu zúčastnilo 9 vybraných moravských vinařství nejvýznamnější vinařské soutěže na jihoamerickém kontinentě Catad´Or World Wine Awards.


Ministerstvo zemědělství spustilo systém pro oznamování potravin (SOP)
Renata Šarjaková, 23. listopad 2021
Ministerstvo zemědělství spustilo systém pro oznamování potravin (SOP)

Zřízením elektronického systému dochází k významnému usnadnění celého oznamovacího procesu pro provozovatele potravinářských podniků.


Ministerstvo zemědělství spustilo systém pro oznamování potravin (SOP)
Renata Šarjaková, 18. listopad 2021
Ministerstvo zemědělství spustilo systém pro oznamování potravin (SOP)

Zřízením elektronického systému dochází k významnému usnadnění celého oznamovacího procesu pro provozovatele potravinářských podniků. 


Emise ze zemědělství a regulace bezpečnosti potravin – nové publikace OECD
Renata Šarjaková, 16. listopad 2021
Emise ze zemědělství a regulace bezpečnosti potravin – nové publikace OECD
Cílem studie je posoudit mitigační potenciál případného zavedení uhlíkových daní na zemědělské emise skleníkových plynů ve vybraných zemích.

Jak nárůst e-commerce ovlivňuje marketing potravinářských produktů v USA
Renata Šarjaková, 16. listopad 2021
Jak nárůst e-commerce ovlivňuje marketing potravinářských produktů v USA

Pandemie Covid-19 bezpochyby změnila způsob, jakým Američané nakupují potraviny. Od důrazu na „zdravé“ potraviny, až po oživení prodejů mražených polotovarů a hotových jídel.


Vína z České republiky zabodovala na mezinárodní soutěži Catad´Or World Wine Awards v zemi vína - Chile
Renata Šarjaková, 16. listopad 2021
Vína z České republiky zabodovala na mezinárodní soutěži Catad´Or World Wine Awards v zemi vína - Chile

Za podpory Ministerstva zemědělství se v rámci marketingových aktivit na podporu ekonomické diplomacie v prvním listopadovém týdnu zúčastnilo 9 vybraných moravských vinařství nejvýznamnější vinařské soutěže na jihoamerickém kontinentě Catad´Or World Wine Awards.


Výroční konference Výboru pro udržitelnou a etickou produkci při České technologické platformě pro potraviny
Renata Šarjaková, 29. říjen 2021
Výroční konference Výboru pro udržitelnou a etickou produkci při České technologické platformě pro potraviny
Výroční konference Výboru pro udržitelnou a etickou produkci při České technologické platformě pro potraviny

Úvodní stranaZprávyPotravinářství