Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Pozvánka na odborný webinář PK ČR: Povinnosti potravinářských provozoven plynoucí z environmentální legislativy
Renata Šarjaková, 8. duben 2022
Pozvánka na odborný webinář PK ČR: Povinnosti potravinářských provozoven plynoucí z environmentální legislativy

Dovolujeme si Vás pozvat na webinář věnovaný problematice environmentální legislativy v potravinářství.


Trh s biopotravinami předloni vzrostl o 14 %. Obyvatelé ČR spotřebovali v roce 2020 biopotraviny za 5,99 miliardy korun

Podíl nevyhovujících nálezů cizorodých látek v potravinovém řetězci loni dále klesal
Renata Šarjaková, 31. březen 2022
Podíl nevyhovujících nálezů cizorodých látek v potravinovém řetězci loni dále klesal
Státní veterinární správa (SVS) ve spolupráci s Ústavem pro státní kontrolu veterinárních biopreparátů a léčiv (ÚSKVBL) v loňském roce v rámci každoročního monitoringu cizorodých látek v potravinovém řetězci provedla více než 95 000 vyšetření na obsah reziduí a kontaminantů.

Britský supermarket Tesco otevře svůj první obchod zaměřený na zdravé potraviny
Renata Šarjaková, 29. březen 2022
Britský supermarket Tesco otevře svůj první obchod zaměřený na zdravé potraviny

Společnost Tesco se chystá otevřít svůj první obchod se zaměřením na zdravé potraviny a také v několika obchodech po celé Velké Británii zavede sekce výrobků „pod 100 kalorií“.


Spotřebitelské trendy v oblasti potravin a nápojů (nejen) v UK
Renata Šarjaková, 8. březen 2022
Spotřebitelské trendy v oblasti potravin a nápojů (nejen) v UK

Společnost Tate & Lyle, přední světový dodavatel potravinářských a nápojových řešení a přísad, představila šest klíčových trendů, které dnes ovlivňují inovace spotřebitelských produktů na trhu s potravinami a nápoji.


Dopady změn ve výživě a vystoupení Velké Británie z EU – zprávy z OECD
Renata Šarjaková, 8. březen 2022
Dopady změn ve výživě a vystoupení Velké Británie z EU – zprávy z OECD

V listopadu 2021 byl OECD publikován dokument zabývající se dopady vystoupení Velké Británie z EU, v lednu 2022 vydalo OECD také publikaci o potenciálním dopadu změn ve výživě na potravinové systémy.


Odborný seminář PK ČR: Povinnosti potravinářských provozoven plynoucí z environmentální legislativy
Renata Šarjaková, 23. únor 2022
Odborný seminář PK ČR: Povinnosti potravinářských provozoven plynoucí z environmentální legislativy

Dovolujeme si Vás pozvat na seminář věnovaný problematice environmentální legislativy v potravinářství.


Pozvánka na odborný seminář/webinář PK ČR Digitální marketing v potravinářství pro oslovení spotřebitelů
Renata Šarjaková, 17. únor 2022
Pozvánka na odborný seminář/webinář PK ČR Digitální marketing v potravinářství pro oslovení spotřebitelů
Pozvánka na odborný seminář/webinář PK ČR Digitální marketing v potravinářství pro oslovení spotřebitelů

Značka Klasa vykročila do nového roku, oceňuje tradici i novinky na trhu
Renata Šarjaková, 28. leden 2022
Značka Klasa vykročila do nového roku, oceňuje tradici i novinky na trhu

Více než třicítka produktů nově doplnila celkový počet 976 výrobků, které se pyšní oceněním značkou Klasa – najdete mezi nimi jemné sýry z mlékárny Moravia s téměř stoletou tradicí, výrobky z Pekárny Srnín z vlastní čerstvě umleté mouky nebo šťavnaté Kanadské borůvky z rodinné Farmy Borůvka.


Metodický pokyn pro stanovení obsahu masa ve výrobcích s masem 2021
Renata Šarjaková, 14. prosinec 2021
Metodický pokyn pro stanovení obsahu masa ve výrobcích s masem 2021
Tento dokument představuje doporučení přístupu pro stanovení obsahu masa v masných výrobcích a ve výrobcích obsahujících maso, použití dusíkových faktorů, korekce na nadbytečný tuk a pojivovou tkáň na základě složení výrobku a způsob vyhodnocení výsledků.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství