Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Dopady změn ve výživě a vystoupení Velké Británie z EU – zprávy z OECD
Renata Šarjaková, 8. březen 2022
Dopady změn ve výživě a vystoupení Velké Británie z EU – zprávy z OECD

V listopadu 2021 byl OECD publikován dokument zabývající se dopady vystoupení Velké Británie z EU, v lednu 2022 vydalo OECD také publikaci o potenciálním dopadu změn ve výživě na potravinové systémy.


Odborný seminář PK ČR: Povinnosti potravinářských provozoven plynoucí z environmentální legislativy
Renata Šarjaková, 23. únor 2022
Odborný seminář PK ČR: Povinnosti potravinářských provozoven plynoucí z environmentální legislativy

Dovolujeme si Vás pozvat na seminář věnovaný problematice environmentální legislativy v potravinářství.


Pozvánka na odborný seminář/webinář PK ČR Digitální marketing v potravinářství pro oslovení spotřebitelů
Renata Šarjaková, 17. únor 2022
Pozvánka na odborný seminář/webinář PK ČR Digitální marketing v potravinářství pro oslovení spotřebitelů
Pozvánka na odborný seminář/webinář PK ČR Digitální marketing v potravinářství pro oslovení spotřebitelů

Značka Klasa vykročila do nového roku, oceňuje tradici i novinky na trhu
Renata Šarjaková, 28. leden 2022
Značka Klasa vykročila do nového roku, oceňuje tradici i novinky na trhu

Více než třicítka produktů nově doplnila celkový počet 976 výrobků, které se pyšní oceněním značkou Klasa – najdete mezi nimi jemné sýry z mlékárny Moravia s téměř stoletou tradicí, výrobky z Pekárny Srnín z vlastní čerstvě umleté mouky nebo šťavnaté Kanadské borůvky z rodinné Farmy Borůvka.


Metodický pokyn pro stanovení obsahu masa ve výrobcích s masem 2021
Renata Šarjaková, 14. prosinec 2021
Metodický pokyn pro stanovení obsahu masa ve výrobcích s masem 2021
Tento dokument představuje doporučení přístupu pro stanovení obsahu masa v masných výrobcích a ve výrobcích obsahujících maso, použití dusíkových faktorů, korekce na nadbytečný tuk a pojivovou tkáň na základě složení výrobku a způsob vyhodnocení výsledků.

Metodický pokyn pro stanovení obsahu rybího masa v produktech rybolovu 2019
Renata Šarjaková, 14. prosinec 2021
Metodický pokyn pro stanovení obsahu rybího masa v produktech rybolovu 2019

Tento dokument představuje neoficiální doporučení přístupu pro stanovení obsahu rybího masa v produktech rybolovu, použití dusíkových faktorů u jednotlivých druhů ryb a způsobu vyhodnocení výsledků.

 


Spotřeba potravin - 2020
Renata Šarjaková, 9. prosinec 2021
Spotřeba potravin - 2020
Spotřeba potravin - 2020

Celková spotřeba potravin loni vzrostla
Renata Šarjaková, 7. prosinec 2021
Celková spotřeba potravin loni vzrostla

V roce 2020 připadlo na jednoho obyvatele v průměru více masa, mléka a mléčných výrobků, ovoce, zeleniny, rýže i luštěnin. Poklesla naopak spotřeba pekárenských výrobků, brambor, tuků a olejů a nealkoholických i alkoholických nápojů.


Vína z České republiky zabodovala na mezinárodní soutěži Catad´Or World Wine Awards v zemi vína - Chile
Renata Šarjaková, 23. listopad 2021
Vína z České republiky zabodovala na mezinárodní soutěži Catad´Or World Wine Awards v zemi vína - Chile

Za podpory Ministerstva zemědělství se v rámci marketingových aktivit na podporu ekonomické diplomacie v prvním listopadovém týdnu zúčastnilo 9 vybraných moravských vinařství nejvýznamnější vinařské soutěže na jihoamerickém kontinentě Catad´Or World Wine Awards.


Ministerstvo zemědělství spustilo systém pro oznamování potravin (SOP)
Renata Šarjaková, 23. listopad 2021
Ministerstvo zemědělství spustilo systém pro oznamování potravin (SOP)

Zřízením elektronického systému dochází k významnému usnadnění celého oznamovacího procesu pro provozovatele potravinářských podniků.


Úvodní stranaZprávyPotravinářství