Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Nová publikace PK ČR a ČTPP: Výživové údaje na obalech potravin - Jak je číst a jak jim rozumět
Renata Šarjaková, 11. srpen 2022
Nová publikace PK ČR a ČTPP: Výživové údaje na obalech potravin - Jak je číst a jak jim rozumět

Nová publikace PK ČR a ČTPP: Výživové údaje na obalech potravin - Jak je číst a jak jim rozumět


Vyhodnocení soutěže Cena Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek
Renata Šarjaková, 11. srpen 2022
Vyhodnocení soutěže Cena Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek

Vyhodnocení soutěže Cena Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek


Miliony navíc pro potravinové banky: Ministerstvo přidalo na jejich provoz dalších 20 milionů
Renata Šarjaková, 11. srpen 2022
Miliony navíc pro potravinové banky: Ministerstvo přidalo na jejich provoz dalších 20 milionů

Ministerstvo zemědělství (MZe) v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu a zhoršení finanční situace sociálně slabších skupin obyvatel rozdělí mezi potravinové banky navíc 20 milionů korun. Cílem potravinových bank je snížit plýtvání potravinami a rozdělit zachráněné potraviny lidem na hranici hmotné nouze. Letos tyto organizace získají celkem 103 milionů korun.


FAO: Stav potravinového zabezpečení a výživy ve světě 2022
Renata Šarjaková, 9. srpen 2022
FAO: Stav potravinového zabezpečení a výživy ve světě 2022

Letošní zpráva SOFI (FAO - The State of Food Security and Nutrition in the World) upozorňuje, že do roku 2030 nám zbývá pouhých osm let, ale dosažení mnoha Cílů udržitelného rozvoje, zejména vymýcení hladu, je stále v nedohlednu.


Nová procedura při vývozu do USA - identifikace vývozce u FDA
Renata Šarjaková, 19. červenec 2022
Nová procedura při vývozu do USA - identifikace vývozce u FDA

Již od října 2020 platí povinnost pro vývozce potravin do USA mít jedinečný identifikační kód subjektu spojený se svou registrací u dozorového orgánu Food and Drug Administration (FDA - Úřad pro potraviny a léčiva).


Komunikační strategie se zaměřením na zvýšení informovanosti spotřebitelů o prospěšnosti konzumace sladkovodních ryb a environmentálních přínosech sladkovodní akvakultury
Renata Šarjaková, 19. červenec 2022
Komunikační strategie se zaměřením na zvýšení informovanosti spotřebitelů o prospěšnosti konzumace sladkovodních ryb a environmentálních přínosech sladkovodní akvakultury

Komunikační strategie se zaměřením na zvýšení informovanosti spotřebitelů o prospěšnosti konzumace sladkovodních ryb a environmentálních přínosech sladkovodní akvakultury


Pozvánka na Výroční konferenci Platformy pro reformulace
Renata Šarjaková, 14. červenec 2022
Pozvánka na Výroční konferenci Platformy pro reformulace

Srdečně zveme všechny, kteří se zajímají o reformulace potravin a vzdělávání v oblasti zdravého životního stylu a výživy, na šestou výroční konferenci Platformy pro reformulace.


Nová procedura při vývozu do USA - identifikace vývozce u FDA
Renata Šarjaková, 12. červenec 2022
Nová procedura při vývozu do USA - identifikace vývozce u FDA

Již od října 2020 platí povinnost pro vývozce potravin do USA mít jedinečný identifikační kód subjektu spojený se svou registrací u dozorového orgánu Food and Drug Administration (FDA - Úřad pro potraviny a léčiva).


V Moravskoslezském kraji hlásí nominace na Regionální potravinu 2022
Renata Šarjaková, 20. červen 2022
V Moravskoslezském kraji hlásí nominace na Regionální potravinu 2022

Nominaci na Regionální potravinu Moravskoslezského kraje obdržely mimo jiné Mechový dort od 1. Jinačí či Česnekové pesto z Bohuslavic. Do soutěže se tentokrát přihlásilo 43 výrobců se 145 produkty. Slavnostní předání ocenění se odehraje během Pojez Festu v Karlově Studánce.


Pozvánka na Výroční konferenci Platformy pro reformulace
Renata Šarjaková, 30. květen 2022
Pozvánka na Výroční konferenci Platformy pro reformulace

Pozvánka na Výroční konferenci Platformy pro reformulace


Úvodní stranaZprávyPotravinářství