Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Plastové lahve budou muset být ze 30 procent z recyklátu, Zeman to podepsal
Renata Šarjaková, 23. srpen 2022
Plastové lahve budou muset být ze 30 procent z recyklátu, Zeman to podepsal

Plastové lahve budou muset být ze 30 procent z recyklátu, Zeman to podepsal


Stanovisko MZe (SZPI a SVS) k přístupu označování místa původu potravin ke dni 1. 1. 2023
Renata Šarjaková, 23. srpen 2022
Stanovisko MZe (SZPI a SVS) k přístupu označování místa původu potravin ke dni 1. 1. 2023

Stanovisko MZe (SZPI a SVS) k přístupu označování místa původu potravin ke dni 1. 1. 2023


Moravskoslezský kraj má předána letošní ocenění Regionální potravina 2022
Renata Šarjaková, 16. srpen 2022
Moravskoslezský kraj má předána letošní ocenění Regionální potravina 2022

Slavnostní předání ocenění Regionální potravina Moravskoslezského kraje stvrdilo právo značku používat devíti výrobcům. Na Pojez Fest v Karlově Studánce si ho v sobotu přišli převzít také zástupci 1. Jinačí za mechový dort nebo Karel Veverka za česnekové pesto.


Novela zákona o ochraně označení původu a zeměpisných označení
Renata Šarjaková, 11. srpen 2022
Novela zákona o ochraně označení původu a zeměpisných označení

Novela zákona o ochraně označení původu a zeměpisných označení


Letní úroda kvalitních potravin s logem KLASA
Renata Šarjaková, 11. srpen 2022
Letní úroda kvalitních potravin s logem KLASA

Letní úroda kvalitních potravin s logem KLASA


Nová publikace PK ČR a ČTPP: Výživové údaje na obalech potravin - Jak je číst a jak jim rozumět
Renata Šarjaková, 11. srpen 2022
Nová publikace PK ČR a ČTPP: Výživové údaje na obalech potravin - Jak je číst a jak jim rozumět

Nová publikace PK ČR a ČTPP: Výživové údaje na obalech potravin - Jak je číst a jak jim rozumět


Vyhodnocení soutěže Cena Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek
Renata Šarjaková, 11. srpen 2022
Vyhodnocení soutěže Cena Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek

Vyhodnocení soutěže Cena Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek


Miliony navíc pro potravinové banky: Ministerstvo přidalo na jejich provoz dalších 20 milionů
Renata Šarjaková, 11. srpen 2022
Miliony navíc pro potravinové banky: Ministerstvo přidalo na jejich provoz dalších 20 milionů

Ministerstvo zemědělství (MZe) v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu a zhoršení finanční situace sociálně slabších skupin obyvatel rozdělí mezi potravinové banky navíc 20 milionů korun. Cílem potravinových bank je snížit plýtvání potravinami a rozdělit zachráněné potraviny lidem na hranici hmotné nouze. Letos tyto organizace získají celkem 103 milionů korun.


FAO: Stav potravinového zabezpečení a výživy ve světě 2022
Renata Šarjaková, 9. srpen 2022
FAO: Stav potravinového zabezpečení a výživy ve světě 2022

Letošní zpráva SOFI (FAO - The State of Food Security and Nutrition in the World) upozorňuje, že do roku 2030 nám zbývá pouhých osm let, ale dosažení mnoha Cílů udržitelného rozvoje, zejména vymýcení hladu, je stále v nedohlednu.


Nová procedura při vývozu do USA - identifikace vývozce u FDA
Renata Šarjaková, 19. červenec 2022
Nová procedura při vývozu do USA - identifikace vývozce u FDA

Již od října 2020 platí povinnost pro vývozce potravin do USA mít jedinečný identifikační kód subjektu spojený se svou registrací u dozorového orgánu Food and Drug Administration (FDA - Úřad pro potraviny a léčiva).


Úvodní stranaZprávyPotravinářství