- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
- 13. březen 2025:
Jednotná žádost 2025 - Otice
Ministerstvo zemědělství ... více - 13. březen 2025:
Jednotná žádost 2025 - Hukvaldy
Ministerstvo zemědělství ... více - 27. únor 2025:
AGRObase - magazín Agrární komory České republiky rok 2025
... více
Plné texty uvedených předpisů v češtině najdete na stránkách Official Journal EC.
Na základě aktuálních poznatků byl vypracován komentář mezinárodního konsorcia vědeckých společností (CAST) k bezpečnosti potravin vyráběných ze surovin, při jejichž produkci byla použita moderní biotechnologie
Generálni ředitel FAO J. Diouf analyzuje aviární influenzu.
Přítomnost viru ptačí chřipky subtypu H5N1 v některých částech Evropy zvýšila obavy veřejnosti k bezpečnosti konzumace drůbežího masa a vajec určených k lidské spotřebě.
V dnešní době je již téměř standardem, že do každého chlazeného nápoje je v zařízeních společného stravování přidáván led. V předchozích letech již byly v rámci kontrolní činnosti odebírány vzorky ledu výsledky nebyly příliš potěšitelné. Proto byla na území Moravskoslezského kraje ve dnech 6.a 7.10.2005 provedena cílená kontrola této komodity v zařízeních společného stravování.
Na území Moravskoslezského kraje bylo pracovníky odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání zkontrolováno za období III. čtvrtletí roku 2005 celkem 1268 potravinářských provozů. Z tohoto počtu bylo nejvíce kontrol provedeno v zařízeních společného stravování s přípravou pokrmů.