Plné texty uvedených předpisů v češtině najdete na stránkách Official Journal EC.
Plné texty uvedených předpisů v češtině najdete na stránkách Official Journal EC.
Na základě aktuálních poznatků byl vypracován komentář mezinárodního konsorcia vědeckých společností (CAST) k bezpečnosti potravin vyráběných ze surovin, při jejichž produkci byla použita moderní biotechnologie
Přítomnost viru ptačí chřipky subtypu H5N1 v některých částech Evropy zvýšila obavy veřejnosti k bezpečnosti konzumace drůbežího masa a vajec určených k lidské spotřebě.
V dnešní době je již téměř standardem, že do každého chlazeného nápoje je v zařízeních společného stravování přidáván led. V předchozích letech již byly v rámci kontrolní činnosti odebírány vzorky ledu výsledky nebyly příliš potěšitelné. Proto byla na území Moravskoslezského kraje ve dnech 6.a 7.10.2005 provedena cílená kontrola této komodity v zařízeních společného stravování.
Na území Moravskoslezského kraje bylo pracovníky odboru hygieny výživy a předmětů běžného užívání zkontrolováno za období III. čtvrtletí roku 2005 celkem 1268 potravinářských provozů. Z tohoto počtu bylo nejvíce kontrol provedeno v zařízeních společného stravování s přípravou pokrmů.