Úvodní stranaZprávyPotravinářství
WGC vydal známky pro označení celozrnných potravin
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
WGC vydal známky pro označení celozrnných potravin
Známkami WGS jsou označovány výrobky obsahující celozrnnou komponentu.

Kavárenská kultura zvyšuje prodej mléka
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Kavárenská kultura zvyšuje prodej mléka
Zvýšení spotřeby mléka v Austrálii se spojuje se zvýšením spotřeby kávy a cereálních snídaní. Rychlejší nárůst spotřeby byl pozorován u ochucených mlék.

Probiotická ovocná šťáva
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Probiotická ovocná šťáva
Je popsáno zařízení na výrobu probiotických nápojů na bázi ovocných šťáv, použitelné jako přídavné zařízení ke stávajícím linkám na výrobu šťáv.

Prodlopužení skladovatelnosti (data použitelnosti) potravin přírodními prostředky
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Prodlopužení skladovatelnosti (data použitelnosti) potravin přírodními prostředky
Je popsáno užití rozmarýnových extraktů pro různé druhy potravin, v různých formách (disperze, emulze, vodné roztoky) jako ochrana před oxidací tuků a stabilizaci barviv.

Limitované obohacování potravin ve Švýcarsku
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Limitované obohacování potravin ve Švýcarsku
Nové švýcarské nařízení stanovuje přípustné formy vitaminů a minerálií a nejvyšší přípustná množství v potravinách.

Zásady správného grilování
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Zásady správného grilování
Při grilování masa je potřeba dodržovat některé zásady.

 


Normy pro potravinářské stroje
Renata Šarjaková, 29. květen 2006
Normy pro potravinářské stroje
Komise zveřejňuje seznam evropských norem harmonizovaných podle směrnice 98/37, která zahrnuje požadavky na veškerá strojní zařízení.

Fólie z kaseinu pro balení potravin
Renata Šarjaková, 29. květen 2006
Fólie z kaseinu pro balení potravin
Patentovaným postupem lze vyrobit fólii ze směsi kaseinu a glycerinu odolnou vůči vodě a použitelnou samostatně nebo jako součást laminovaného obalu.

Indikátory čerstvosti potravin
Renata Šarjaková, 26. květen 2006
Indikátory čerstvosti potravin
Systémy se schopností podávat informace o kvalitě výrobku, jeho bezpečnosti, historii a původu.

Snahy o povinnou fortifikaci kys. listovou
Renata Šarjaková, 26. květen 2006
Snahy o povinnou fortifikaci kys. listovou
FSA ve Velké Británii projednává návrh na povinné obohacování mouky či chleba foláty.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství