Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Zásady správného grilování
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Zásady správného grilování
Při grilování masa je potřeba dodržovat některé zásady.

 


Normy pro potravinářské stroje
Renata Šarjaková, 29. květen 2006
Normy pro potravinářské stroje
Komise zveřejňuje seznam evropských norem harmonizovaných podle směrnice 98/37, která zahrnuje požadavky na veškerá strojní zařízení.

Fólie z kaseinu pro balení potravin
Renata Šarjaková, 29. květen 2006
Fólie z kaseinu pro balení potravin
Patentovaným postupem lze vyrobit fólii ze směsi kaseinu a glycerinu odolnou vůči vodě a použitelnou samostatně nebo jako součást laminovaného obalu.

Indikátory čerstvosti potravin
Renata Šarjaková, 26. květen 2006
Indikátory čerstvosti potravin
Systémy se schopností podávat informace o kvalitě výrobku, jeho bezpečnosti, historii a původu.

Snahy o povinnou fortifikaci kys. listovou
Renata Šarjaková, 26. květen 2006
Snahy o povinnou fortifikaci kys. listovou
FSA ve Velké Británii projednává návrh na povinné obohacování mouky či chleba foláty.

Čokoláda  - lék na kardiovaskulární onemocnění?
Renata Šarjaková, 22. květen 2006
Čokoláda - lék na kardiovaskulární onemocnění?
Nová studie za účasti pacientů s CVD by měla definitivně objasnit účinky flavonoidů z čokolády na srdeční choroby.

Maliny -  významný zdroj antioxidantů
Renata Šarjaková, 22. květen 2006
Maliny - významný zdroj antioxidantů
Maliny obsahují téměř desetkrát více antioxidantů než rajčata nebo brokolice.

Fytosteroly v rýžovém mléce
Renata Šarjaková, 22. květen 2006
Fytosteroly v rýžovém mléce
Úřad EFSA vydal kladné stanovisko k přídavku fytosterolového přípravku Diminicol finské společnosti Teriaka do rýžového nápoje. Některé aplikace tohoto přípravku byly schváleny již v r. 2004.

Inovační sojové bílkoviny
Renata Šarjaková, 11. květen 2006
Inovační sojové bílkoviny
Využití sojových proteinů v masném průmyslu.

Servisní stanovení omega-mastných kyselin v potravinách
Renata Šarjaková, 18. duben 2006
Servisní stanovení omega-mastných kyselin v potravinách
Společnost Leatherhead Food Int. provádí servisní stanovení omega-3, resp. omega-6 kyselin.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství