Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Mléčné výrobky fortifikované riboflavinem
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Mléčné výrobky fortifikované riboflavinem
Přidáním bakterií produkujících riboflavin do jogurtů lze zvýšit jejich nutriční hodnotu s náklady mnohem nižšími než vyžaduje konvenční fortifikace.

Mango zvyšuje obsah vlákniny v pekařských výrobcích
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Mango zvyšuje obsah vlákniny v pekařských výrobcích
Potravní vlákninu z nezralého manga lze snadno inkorporovat do pekařských výrobků a zlepšovat tak jejich nutriční profil.

Čirok místo pšenice
Renata Šarjaková, 7. červenec 2006
Čirok místo pšenice
Američtí vědci šlechtí čirok pro potravinářské účely.

Sýr snižující hladinu cholesterolu
Renata Šarjaková, 30. červen 2006
Sýr snižující hladinu cholesterolu
Výrobek má příjemnou sýrovou chuť a vůni, 12 % tuku a obsahuje přírodní, ingredience Reducol s cholesterolsnižujícími účinky.

Zaměření na náhrady cukru
Renata Šarjaková, 29. červen 2006
Zaměření na náhrady cukru
V Oslo byla založena Nadace na podporu rozvoje výroby funkčních potravin a nápojů a zpočátku preferuje vývoj náhrad cukru.

Nová technologie bezlaktózních fermentovaných mléčných výrobků
Renata Šarjaková, 29. červen 2006
Nová technologie bezlaktózních fermentovaných mléčných výrobků
V Maďarsku byl vyvinut postup výroby bezlaktózových fermentovaných mléčných výrobků. Výchozí surovinou je mléko obohacené bílkovinným koncentrátem.

Forma vápníku vhodná pro fortifikaci náhražek mléka
Renata Šarjaková, 29. červen 2006
Forma vápníku vhodná pro fortifikaci náhražek mléka
Gadocal K obsahuje vápník ve formě citrátu vápenato-draselného a zabraňuje nežádoucí sedimentaci.

Chléb snižující cholesterol čeká na schválení
Renata Šarjaková, 28. červen 2006
Chléb snižující cholesterol čeká na schválení
Podle sdělení společnosti Food Manufacture bude v nejbližší době ve Velké Británii, po schválení Evropskou komisí, v prodeji žitný chléb obohacený rostlinnými steroly snižujícími cholesterol, které se dosud používaly v mléčných výrobcích a pomazánkách.

Podmáslí jako alternativa majonézy
Renata Šarjaková, 28. červen 2006
Podmáslí jako alternativa majonézy
Nová majonéza ze sušeného podmáslí, oleje a vody neobsahuje cholesterol a je zdravější než klasická.



Lněné semínko v pekárenské výrobě
Renata Šarjaková, 28. červen 2006
Lněné semínko v pekárenské výrobě
Lněné semínko obsahuje řadu látek, které mají prokazatelně příznivý vliv na lidské i animální zdraví.



Úvodní stranaZprávyPotravinářství