Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Nová technologie bezlaktózních fermentovaných mléčných výrobků
Renata Šarjaková, 29. červen 2006
Nová technologie bezlaktózních fermentovaných mléčných výrobků
V Maďarsku byl vyvinut postup výroby bezlaktózových fermentovaných mléčných výrobků. Výchozí surovinou je mléko obohacené bílkovinným koncentrátem.

Forma vápníku vhodná pro fortifikaci náhražek mléka
Renata Šarjaková, 29. červen 2006
Forma vápníku vhodná pro fortifikaci náhražek mléka
Gadocal K obsahuje vápník ve formě citrátu vápenato-draselného a zabraňuje nežádoucí sedimentaci.

Chléb snižující cholesterol čeká na schválení
Renata Šarjaková, 28. červen 2006
Chléb snižující cholesterol čeká na schválení
Podle sdělení společnosti Food Manufacture bude v nejbližší době ve Velké Británii, po schválení Evropskou komisí, v prodeji žitný chléb obohacený rostlinnými steroly snižujícími cholesterol, které se dosud používaly v mléčných výrobcích a pomazánkách.

Podmáslí jako alternativa majonézy
Renata Šarjaková, 28. červen 2006
Podmáslí jako alternativa majonézy
Nová majonéza ze sušeného podmáslí, oleje a vody neobsahuje cholesterol a je zdravější než klasická.



Lněné semínko v pekárenské výrobě
Renata Šarjaková, 28. červen 2006
Lněné semínko v pekárenské výrobě
Lněné semínko obsahuje řadu látek, které mají prokazatelně příznivý vliv na lidské i animální zdraví.



WGC vydal známky pro označení celozrnných potravin
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
WGC vydal známky pro označení celozrnných potravin
Známkami WGS jsou označovány výrobky obsahující celozrnnou komponentu.

Kavárenská kultura zvyšuje prodej mléka
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Kavárenská kultura zvyšuje prodej mléka
Zvýšení spotřeby mléka v Austrálii se spojuje se zvýšením spotřeby kávy a cereálních snídaní. Rychlejší nárůst spotřeby byl pozorován u ochucených mlék.

Probiotická ovocná šťáva
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Probiotická ovocná šťáva
Je popsáno zařízení na výrobu probiotických nápojů na bázi ovocných šťáv, použitelné jako přídavné zařízení ke stávajícím linkám na výrobu šťáv.

Prodlopužení skladovatelnosti (data použitelnosti) potravin přírodními prostředky
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Prodlopužení skladovatelnosti (data použitelnosti) potravin přírodními prostředky
Je popsáno užití rozmarýnových extraktů pro různé druhy potravin, v různých formách (disperze, emulze, vodné roztoky) jako ochrana před oxidací tuků a stabilizaci barviv.

Limitované obohacování potravin ve Švýcarsku
Renata Šarjaková, 27. červen 2006
Limitované obohacování potravin ve Švýcarsku
Nové švýcarské nařízení stanovuje přípustné formy vitaminů a minerálií a nejvyšší přípustná množství v potravinách.

Úvodní stranaZprávyPotravinářství