Úvodní stranaZprávyPotravinářství
Novinky mlékárenského sortimentu
Renata Šarjaková, 21. červenec 2006
Novinky mlékárenského sortimentu
Na trh jsou uváděny sýry s novými příchutěmi, se speciálním určením, v praktických obalech. Novinkou je i máslo ochucené limetou a chilli.

FAO propaguje velbloudí mléko
Renata Šarjaková, 20. červenec 2006
FAO propaguje velbloudí mléko
Velbloudí mléko by se mohlo díky svému příznivému složení uplatnit na celosvětovém trhu.

Inovace v konzervování masa
Renata Šarjaková, 20. červenec 2006
Inovace v konzervování masa
Využití vlastností startovacích kultur při výrobě uzených masných výrobků.

Patentován prototyp zařízení na kombinovaný ohřev
Renata Šarjaková, 17. červenec 2006
Patentován prototyp zařízení na kombinovaný ohřev
Německá firma Wild-Indag zkonstruovala zařízení spojující přednosti odporového a mikrovlnného ohřevu vhodné pro kapaliny i pro potraviny s kousky.

Mezinárodní certifikát IFS pro Mlékárnu Kunín
Renata Šarjaková, 14. červenec 2006
Mezinárodní certifikát IFS pro Mlékárnu Kunín
Mezinárodní certifikát International Food Standard (IFS) získala, jako vůbec první potravinářský výrobce v ČR, společnost Mlékárna Kunín.

Nutriční složení vepřového masa
Renata Šarjaková, 13. červenec 2006
Nutriční složení vepřového masa
Americké ministerstvo zemědělství zveřejnilo nové hodnoty nutričního složení vepřového masa.

Minirajčata pro děti
Renata Šarjaková, 12. červenec 2006
Minirajčata pro děti
Sladká cherry rajčata společnosti Rago Group jsou ideální pro dětské konzumenty.

Snížení spotřeby soli
Renata Šarjaková, 12. červenec 2006
Snížení spotřeby soli
Novým cílem ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska je snížení spotřeby soli.

Obohacování masa mastnými kyselinami
Renata Šarjaková, 12. červenec 2006
Obohacování masa mastnými kyselinami
Zkoumá se možnost obohacování masa polynenasycenými kyselinami prostřednictvím krmiv obohacených rybími oleji.

Šest nejdůležitějších plodin pro rozvoj civilizace
Renata Šarjaková, 10. červenec 2006
Šest nejdůležitějších plodin pro rozvoj civilizace

Článek se zabývá šesti nejvíce pěstovanými plodinami na světě z hlediska vyprodukovaného množství a jejich významu pro výživu lidstva.


Úvodní stranaZprávyPotravinářství