Renata Šarjaková, 29. listopad 2005
METAFOLIN nová patentovaná forma kys. listové
Společný výbor expertů FAO/WHO pro potravinářská aditiva schválil Metafolin™ jako bezpečnou alternativu kyseliny listové pro použití do doplňků stravy a funkčních potravin.

Firma Eprova/Merck patentovala Metafolin™ – formu kyseliny listové, kterou JECFA (Společný výbor expertů  FAO/WHO pro potravinářská aditiva) schválil jako bezpečnou alternativu kyseliny listové pro použití do doplňků stravy a funkčních potravin.

Metafolin je vápenatá sůl L-metylfolátu, jejíž použití do výrobků má oproti použití kyseliny listové řadu výhod. Zatímco se kyselina listová projevuje v těle pozitivně až po metabolické transformaci, Metafolin se v těle využívá přímo, bez předchozí biotransformace. Více informací o nové formě kyseliny listové je k dispozici v příloze a na internetových stránkách www.metafolin.com.


Příloha : Metafolin™ [pdf ; 884221 bytů]

 

Functional Foods & Nutraceuticals 2005, č. 11, s. 12                                         Zdroj info ÚZPI

 

Hodnocení => průměr 094
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář