Odkazy
- Agrární komora
- Agroweb
- Agris
- Asociace soukr. zemědělství
- Agronavigátor - ÚZEI
- Moravskoslezský kraj
- Min. zemědělství
- Min. pro místní rozvoj
- Min. životního prostředí
- Státní zem. interv. fond
- Český statistický úřad
- Sbírka zákonů
- Obchodní rejstřík
- Portál veřejné správy
- Vláda ČR
- Evropská unie
- Státní správa
- Poradci MZe
- Krajská informační střediska
- Infovenkov
Aktuality
- 5. listopad 2024:
Advent je zpět!
... více - 5. listopad 2024:
Seminář "Protierozní ochrana půdy v dotačních a legislativních podmínkách"
Regionální agrární komora Ostrav ... více - 24. říjen 2024:
Co dělat na pozemcích postižených záplavami?
Opatření, která můž ... více
Renata Šarjaková, 24. říjen 2005
Zdravotní účinky fermentovaných masných výrobků
Zdravotní účinky fermentovaných masných výrobků
Studie provedená odborníky v Českých Budějovicích prokázala, že fermentované masné výrobky vyrobené za pomoci ušlechtilých mikroorganizmů mohou být příznivé pro zdraví člověka stejně jako jogurty.
Tým odborníků z českobudějovické nemocnice a tamní Vysoké koly evropských a regionálních studií provedl studii zaměřující se na zdravotní prospěch trvanlivého sušeného neuzeného salámu s ušlechtilou bílou plísní na povrchu u náhodně vybraných osob ve věku od 16 do 81 let. Pozitivní vliv salámu na zvýšení obranyschopnosti organizmu se projevil zejména u osob ve věku nad 65 let.
IDNES.cz (18. 10. 2005)