Renata Šarjaková, 16. listopad 2007
Invaze výrobků s omega - 3 mastnými kyselinami
V letošním roce opět přibyla řada výrobků a ingrediencí obsahujících omega-3 mastné kyseliny, z nichž mnohé byly prezentovány na zasedání IFT.
 
Výrobků a ingrediencí s omega-3 mastnými kyselinami stále přibývá, v letošním roce kupříkladu představily či uvedly na trh nové a inovované výrobky tohoto charakteru následující společnosti:
* Cargill se sídlem v Minneapolis představila ingredienci s omega-3 mastnými kyselinami z rybího oleje, s poměrem kyseliny eikosapentaenové (EPA) a kyseliny dokosahexaenové (DHA) 1:1, určenou pro potravinářské aplikace
* Cognis Nutrition and Health prezentovala na výročním zasedání IFT v Chicagu výrobek Omevital 1812 TG Gold, obsahující EPA a DHA
* Hormel Health Technology, L.L.C., divize pro speciální výrobky společnosti Hormel Foods uvedla na trh rybí olej s omega-3 mastnými kyselinami z výrobkové  řady Eterna
* P&G Food Ingredients z Cincinnati propagovala svůj výrobek Omegaphyl omega-3 jako potravinářskou ingredienci a nutraceutikum rovněž při příležitosti zasedání IFT. Minimálně 65 % výrobku Omegaphyl 3020 tvoří omega-3 mastné kyseliny včetně 33 % EPA a 14 % DHA
* Pizzey’s Milling uvedla na trh výrobek Meadow Pure Ultra, která je vynikajícím zdrojem všech tří omega-3 mastných kyselin –EPA, DHA a alfa-linolenové kseliny (ALA)
* The Wright Group představila v říjnu t.r. na mezinárodním výstavě pekařského průmyslu v Orlandu sušenky obohacené omega-3 mastnými kyselinami Digestive Aid Cookies. Každá 30 g porce poskytuje 75 mg omega-3 mastných kyselin, včetně 63 mg DHA a 12 mg EPA.
 
Zdroj: Ing. Olga Kopáčová

Hodnocení => průměr 101
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář