Renata Šarjaková, 4. září 2007
Rezistentní maltodextrin společnosti ADM

Multifunkční rezistentní maltodextrin Fibersol-2 je rozpustná vláknina, která má v potravinářství mnohostranné využití. Neovlivňuje chuť výrobků ani u čirých nápojů nezpůsobuje zakalení.

 
Společnost ADM přichází na trh s novým výrobkem–multifunkčním rezistentním maltodextrinem nazvaným Fibersol-2. Jedná se o rozpustnou vlákninu, která má mnohostranné využití, při potravinářských aplikacích neovlivňuje chuť výrobků ani u čirých nápojů nezpůsobuje zakalení. Velmi rychle se disperguje, poskytuje čiré roztoky, je vysoce rozpustná a stabilní za téměř všech podmínek. Fibersol-2 je zdrojem vlákniny s velmi nízkou viskozitou a velmi malou sladkostí, vykazuje značnou vaznost vody a zlepšuje texturální charakteristiky a objem výrobků. Oblasti použití zahrnují nápoje, zpracované potraviny, mléčné produkty, mražené dezerty, cukrářské výrobky, mléčné suplementy a řadu dalších. Fibersol-2 obsahuje minimálně 90 % vlákniny potravy na sušinu a je Orthodox Union certifikován jako košer a pareve. Preparát vykazuje prebiotický účinek, napomáhá udržovat na odpovídající úrovni sérový cholesterol, triacylglyceroly, hladinu krevní glukózy a střevní mikroflóry. Fibersol-2 byl Úřadem pro bezpečnost potravin Austrálie a Nového Zélandu (FSANZ) uznán jako vhodný zdroj potravní vlákniny (Application A491). Za bezpečné množství je pro lidskou spotřebu považováno 60 g v jedné aplikaci. 
 
Zdroj: Ing. Olga Kopáčová 

Hodnocení => průměr 246
K článku nebyl zatím napsán žádný komentář